REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bažant pečený se zelím po polsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z možných úprav úpravy bažantího masa, tentokrát pečením.


Ingredience:
Pro 4 osoby:
1 ksbažanta
500 gkysaného zelí
80 gementálu na posypání
80 gslaniny
80 gmásla
60 gprosáté strouhané housky
60 gcibule
30 gmásla na pokapání
10 gcukru
1/2 lvývaru
mletý bílý pepř
trocha kmínu
sůl

Postup:

1. Připraveného, očištěného bažanta opláchneme, uvnitř a navrch osolíme, slabě opepříme a svážeme
2. V hrnci na rozpálíme máslo a bažanta v něm rychle po všech stranách opečeme
3. Pak ho trochu podlijeme vývarem, vložíme do trouby a pečeme na obou stranách do poloměkka, asi 1 hodinu
4. Přitom ho přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme ke šťávě trochu vývaru
5. Pak bažanta vyjmeme a rozčtvrtíme.
6. Mezitím v jiném kastrole rozškvaříme na kostečky nakrájenou slaninu, trochu v ní osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme překrájené kyselé zelí, osolíme, opepříme, okmínujeme a osladíme, podlijeme lákem ze zelí a půl hodiny dusíme
7. Na podušené zelí dáme rozčtvrceného bažanta, přelijeme šťávou z pečeného bažanta, zakryjeme pokličkou a ještě asi 30 minut dohromady dusíme
8. Potom porce bažanta vyjmeme, polovinu dušeného zelí dáme do ohnivzdorné porcelánové nebo skleněné mísy, na ně dáme porce bažanta, zbylým zelím je zakryjeme, povrch posypeme strouhanou houskou a nastrouhaným sýrem, pokapeme máslem a v horké troubě asi 10 minut opečeme.

Doporučení:

Příloha: Vařené nebo pečené brambory, nebo houskový knedlík.

Poznámka:

Svazování zvěře pernaté najdete v článku: Pokrmy z masa zvěře pernaté.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy