REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bažant na víně a houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oškubaný nebo stažený bažant, prošpikovaný, upečený v troubě rozporcovaný na jednotlivé porce ochucený divokým kořením a přelévaný bílým vínem, ke konci pečení základ doplněný o houby.


Ingredience:
1 ksbažant
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
2 ksbobkové listy
100 ganglické slaniny
20 gsušených hub
2 dlbílého vína
hladká mouka
nové koření
jalovec
máslo
pepř
sůl

Postup:
  1. Odleželého bažanta buď oškubeme, je to pracnější, nebo i s peřím stáhneme z kůže
  2. Maso důkladně dočistíme, omyjeme, odstraníme páteř, rozčtvrtíme
  3. Jednotlivé porce prošpikujeme špikovací jehlou proužky slaniny
  4. Vložíme do pekáče, poklademe zbytkem slaniny, plátky cibule, česneku, kousky másla, posypeme divokým kořením, osolíme, opepříme a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, během pečení poléváme bílým vínem
  5. Po 30 minutách pečení přidáme do šťávy předem namočené houby, bažanta pečeme ještě 20 minut
  6. Na závěr vzniklou šťávu lehce zaprášíme hladkou moukou.
Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy