Malý bažant pečený v troubě.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
1 ks | malého bažanta |
1 ks | malé cibule |
50 g | másla |
2 dl | smetany ke šlehání |
několik kapek citronové šťávy | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěného bažanta osolíme, opepříme, dovnitř vložíme kousek másla a položíme ho (prsy dolů) do kastrolu s rozehřátým máslem
2. Potřeme ho rozehřátým máslem, přidáme cibuli rozkrojenou na půlku a pečeme půl hodiny v mírně vyhřáté troubě
3. Potom bažanta obrátíme, podlijeme smetanou a upečeme doměkka za občasného přelévání šťávou, pečeme při teplotě kolem 190 °C
4. Cibuli vyndáme a šťávu ochutíme citronovou šťávou.
– Příloha: Vařená rýže a brusinkový kompot.