REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bažant na víně s ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bažant plněný masovou nádivkou, obalený v anglické slanině a upečený na víně doměkka.


Ingredience:
1 ksbažanta
1 ksmalé cibule
20 gmásla
40 gvlašských ořechů
200 ganglické slaniny
400 ghroznového vína (bílého i červeného, bez pecek)
200 mlbílého vína na podlití
sůl
Na nádivku:
200 gmletého vepřového masa
40 gvlašských ořechů
1 ksvejce
1 lžička tymiánu
zelená petrželka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Mleté maso vymícháme s rozklepnutým vajíčkem, osolíme, opepříme, přidáme tymián, na drobno nakrájenou petrželku, na jemno nasekané ořechy a vše promícháme
2. Očištěného, dobře omytého bažanta osušíme, osolíme, naplníme připravenou nádivkou a zašijeme nebo sepneme jehlami
3. Obalíme ho dvěma třetinami slaniny nakrájené na plátky, zbylou slaninu rozškvaříme, dáme do pekáčku, položíme na ni bažanta, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a podlijeme bílým vínem
4. Dáme do hodně vyhřáté trouby, zprudka pečeme 10 minut, pak teplotu snížíme a zvolna pečeme doměkka (asi 1 hodinu) za občasného přelévání šťávou a podle potřeby podlévání
5. Nakonec přidáme omyté hroznové víno, na větší kousky nakrájené vlašské ořechy, máslo a pečeme ještě asi 10 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy