REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bažant na víně s ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bažant plněný masovou nádivkou, obalený v anglické slanině a upečený na víně doměkka.


Ingredience:
1 ksbažanta
1 ksmalé cibule
20 gmásla
40 gvlašských ořechů
200 ganglické slaniny
400 ghroznového vína (bílého i červeného, bez pecek)
200 mlbílého vína na podlití
sůl
Na nádivku:
200 gmletého vepřového masa
40 gvlašských ořechů
1 ksvejce
1 lžička tymiánu
zelená petrželka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Mleté maso vymícháme s rozklepnutým vajíčkem, osolíme, opepříme, přidáme tymián, na drobno nakrájenou petrželku, na jemno nasekané ořechy a vše promícháme
2. Očištěného, dobře omytého bažanta osušíme, osolíme, naplníme připravenou nádivkou a zašijeme nebo sepneme jehlami
3. Obalíme ho dvěma třetinami slaniny nakrájené na plátky, zbylou slaninu rozškvaříme, dáme do pekáčku, položíme na ni bažanta, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a podlijeme bílým vínem
4. Dáme do hodně vyhřáté trouby, zprudka pečeme 10 minut, pak teplotu snížíme a zvolna pečeme doměkka (asi 1 hodinu) za občasného přelévání šťávou a podle potřeby podlévání
5. Nakonec přidáme omyté hroznové víno, na větší kousky nakrájené vlašské ořechy, máslo a pečeme ještě asi 10 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Vše, co potřebujete vědět o bylinkách a jak je využít v kuchyni

Máta, bazalka, petržel i pažitka – bez zelených bylinek si jen málokdo z nás dokáže představit jarní a letní recepty. Ať už připravujete polévku, maso na grilování či letní salát, určitě by ve vašem receptáři neměly chybět čerstvě nasekané bylinky. Jak ale tyto pochoutky kombinovat a jak s nimi pracovat v kuchyni? Představíme si čtyři nejčastější druhy.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy