REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Barončiny řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moučník z cukru, mouky, tuku, žloutků, jablek a tuhého sněhu z bílků.


Ingredience:
Rozpis na 12 kousků:
450 gpolohrubé mouky
150 gmoučkového cukru
4 ksžloutky
1 kstuku hera
1/2 ksbalíčku kypřicího prášku
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu
Na náplň:
4 ksbílků
1 kgjablek
150 gmoučkového cukru
skořice

Postup:

1. Ze změklé hery, polohrubé mouky, prášku do pečiva, moučkového cukru a žloutků vypracujeme těsto
2. Asi třetinu těsta dáme do chladničky a zbytek rovnoměrně nastrouháme na tukem vymaštěný, polohrubou moukou vysypaný plech
3. Nahrubo nastrouhaná jablka rozložíme na těsto, posypeme skořicí, pak navrstvíme tuhý sníh z bílků ušlehaný s moučkovým cukrem, na sníh nastrouháme zbytek těsta a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 20-25 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy