REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Barončiny žezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moučník z mouky, vajec, tuku a jablek, upečený dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
450 gpolohrubé mouky
150 gmoučkového cukru
4 ksžloutků
1 kstuku hery
1/2 ksbalíčku kypřícího prášku
Na náplň:
150 gmoučkového cukru
1 kgjablek
4 ksbílků
skořice
tuk a hladká mouka na plech

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidáme nakrájený změklý tuk, moučkový cukr, žloutky a vypracujeme hladké těsto
2. Asi třetinu těsta dáme do ledničky, zbytek rozložíme na vymaštěný a moukou vysypaný plech
3. Na těsto rozložíme očištěná, nahrubo nastrouhaná jablka, posypeme skořicí, navrstvíme ušlehaný tuhý sníh z bílků a moučkového cukru, nakonec nastrouháme zbytek těsta, dáme do trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 20-25 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy