Ve formě na biskupský chlebíček upečený dezert ze špaldové mouky, banánů, vajíček a dalších surovin, po vychladnutí přelitý domácí čokoládovou polevou.
Ingredience:
1,5 šálku | špaldové mouky |
1/2 šálku | třtinového cukru |
1/4 šálku | sekaných ořechů |
1 sáček | vanilkového cukru |
1 lžička | prášku do pečiva |
4 ks | zralé banány |
2 ks | vejce |
Na čokoládovou polevu: | |
50 g | čokolády na vaření |
40 g | změklého másla |
50 ml | smetany na šlehání |
Ostatní: | |
forma na biskupský chlebíček, mastný papír na pečení |
Postup:
1. Banány rozmixujeme, přidáme vajíčka a dobře vše vyšleháme
2. Přidáme vanilkový a třtinový cukr, prošleháme, přidáme mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a nakonec nasekané ořechy
3. Těsto vylijeme do hranaté chlebíčkové formy, kterou si vyložíme mastným papírem
4. Pečeme při teplotě 180 °C tak 50 minut
5. Chlebíček vyjmeme, necháme vychladnout a můžeme ho polít čokoládovou polevou
6. Necháme ztuhnout a podáváme.
Příprava polevy:
V misce rozpustíme čokoládu na vaření, přilijeme zahřátou smetanu a přidáme máslo, směs důkladně promícháme, aby vznikla hladká, lesklá poleva.
Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.