REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Banánový chlebíček ze špaldové mouky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve formě na biskupský chlebíček upečený dezert ze špaldové mouky, banánů, vajíček a dalších surovin, po vychladnutí přelitý domácí čokoládovou polevou.


Ingredience:
1,5 šálkušpaldové mouky
1/2 šálkutřtinového cukru
1/4 šálkusekaných ořechů
1 sáčekvanilkového cukru
1 lžičkaprášku do pečiva
4 kszralé banány
2 ksvejce
Na čokoládovou polevu:
50 gčokolády na vaření
40 gzměklého másla
50 mlsmetany na šlehání
Ostatní:
forma na biskupský chlebíček, mastný papír na pečení

Postup:

1. Banány rozmixujeme, přidáme vajíčka a dobře vše vyšleháme
2. Přidáme vanilkový a třtinový cukr, prošleháme, přidáme mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a nakonec nasekané ořechy
3. Těsto vylijeme do hranaté chlebíčkové formy, kterou si vyložíme mastným papírem
4. Pečeme při teplotě 180 °C tak 50 minut
5. Chlebíček vyjmeme, necháme vychladnout a můžeme ho polít čokoládovou polevou
6. Necháme ztuhnout a podáváme.

Příprava polevy:
V misce rozpustíme čokoládu na vaření, přilijeme zahřátou smetanu a přidáme máslo, směs důkladně promícháme, aby vznikla hladká, lesklá poleva.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy