REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bábovka ve tvaru dýně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dvě bábovky slepené dohromady, ozdobené jako dýně. Takto upravený dezert vypadá na stole velice dekorativně! Skvělý podzimní recept.


Ingredience:
2 x 400 gpolohrubé mouky
2 x 300 gHery máslová příchuť
2 x 300 gcukru
2 x 50 gmletých lískových oříšků
2 x 30 gkakaa
200 gmarcipanové hmoty
200 gmoučkového cukru
2 x 150 mlmléka
2-3 lžícepomerančového džusu
2 x 1 balíčekkypřícího prášku do pečiva
2 x 1 balenívanilkového aroma
2 x 6 ksvajíček
dvě špetky soli
oranžové potravinářské barvivo
zelené potravinářské barvivo
Ostatní:
kuchyňské papírové utěrky, forma na bábovku, tuk na vymazání formy, mouka na vysypání

Postup:
  1. Nejlepší je péct bábovky postupně; pro začátek si předehřejte troubu na 180 °C (160 °C horkovzdušnou)
  2. Následně formu vymažte Herou máslová příchuť a vysypte moukou
  3. Heru, cukr a vanilkový lusk vyšlehejte ručním mixérem a postupně přidávejte vejce, do těsta přidejte mouku, mleté lískové oříšky, kakao, prášek do pečiva a špetku soli ve dvou dávkách, postupně do těsta přilévejte i mléko
  4. Těsto na jednu bábovku poté nalijte do připravené formy na bábovku a vložte do spodní části předehřáté trouby na cca 60 minut, zda je bábovka hotová zkontrolujte pomocí dřevěné špejle, kterou zapíchnete do bábovky, následně ji nechte vychladnout, dokud se neuvolní z formy, a poté ji dáme vychladnout do lednice
  5. Upečte i druhou bábovku
  6. Mezitím si obarvěte marcipán, který vytvarujete do silných listů a stonků, na zeleno
  7. Oběma bábovkám zarovnejte konce, tak, aby na sebe pasovaly
  8. Poté z nich vytvořte dýni; vzniklý otvor vyplňte kuchyňskou papírovou utěrkou tak, aby marcipánový stonek držel co nejlépe, k výrobě oranžové polevy rozmíchejte pomerančový džus s oranžovým potravinářským barvivem a moučkovým cukrem do krémové konzistence, následně jím přelijte dýňovou bábovku, zaschlá poleva připevní stonek k bábovce a budete moci vytáhnout papírovou utěrku.
Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy