REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bábovka ve tvaru dýně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dvě bábovky slepené dohromady, ozdobené jako dýně. Takto upravený dezert vypadá na stole velice dekorativně! Skvělý podzimní recept.


Ingredience:
2 x 400 gpolohrubé mouky
2 x 300 gHery máslová příchuť
2 x 300 gcukru
2 x 50 gmletých lískových oříšků
2 x 30 gkakaa
200 gmarcipanové hmoty
200 gmoučkového cukru
2 x 150 mlmléka
2-3 lžícepomerančového džusu
2 x 1 balíčekkypřícího prášku do pečiva
2 x 1 balenívanilkového aroma
2 x 6 ksvajíček
dvě špetky soli
oranžové potravinářské barvivo
zelené potravinářské barvivo
Ostatní:
kuchyňské papírové utěrky, forma na bábovku, tuk na vymazání formy, mouka na vysypání

Postup:
  1. Nejlepší je péct bábovky postupně; pro začátek si předehřejte troubu na 180 °C (160 °C horkovzdušnou)
  2. Následně formu vymažte Herou máslová příchuť a vysypte moukou
  3. Heru, cukr a vanilkový lusk vyšlehejte ručním mixérem a postupně přidávejte vejce, do těsta přidejte mouku, mleté lískové oříšky, kakao, prášek do pečiva a špetku soli ve dvou dávkách, postupně do těsta přilévejte i mléko
  4. Těsto na jednu bábovku poté nalijte do připravené formy na bábovku a vložte do spodní části předehřáté trouby na cca 60 minut, zda je bábovka hotová zkontrolujte pomocí dřevěné špejle, kterou zapíchnete do bábovky, následně ji nechte vychladnout, dokud se neuvolní z formy, a poté ji dáme vychladnout do lednice
  5. Upečte i druhou bábovku
  6. Mezitím si obarvěte marcipán, který vytvarujete do silných listů a stonků, na zeleno
  7. Oběma bábovkám zarovnejte konce, tak, aby na sebe pasovaly
  8. Poté z nich vytvořte dýni; vzniklý otvor vyplňte kuchyňskou papírovou utěrkou tak, aby marcipánový stonek držel co nejlépe, k výrobě oranžové polevy rozmíchejte pomerančový džus s oranžovým potravinářským barvivem a moučkovým cukrem do krémové konzistence, následně jím přelijte dýňovou bábovku, zaschlá poleva připevní stonek k bábovce a budete moci vytáhnout papírovou utěrku.
Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Jahody, konečně!

Patříte mezi milovníky jahod a už se jich letos nemůžete dočkat? Koncem května začínají dozrávat první lokální jahody a v průběhu června jejich sezóna vrcholí. Pokud ani vy nemůžete slaďoučkému červenému ovoci odolat, dopřejte si jich, co hrdlo ráčí. Vybírejte však pečlivě.

číst dále ...

Bio MatchaTea Harmony už počtvrté produktem roku

Produkt Bio MatchaTea Harmony obhájil pozici vítěze v soutěži Heureka.cz Produkt roku 2019 v kategorii čajů. Ocenění bylo uděleno na základě vyhodnocení nejpopulárnějších výrobků v jednotlivých kategoriích dle zájmu spotřebitelů. Zohledněn byl počet vyhledávání, oblíbenost a zájem spotřebitelů. Ocenění tedy není výsledkem rozhodnutí komise, ale opravdové spokojenosti a zájmu zákazníků.

číst dále ...

Do roku 2030 bude 25 procent půdy v ekologickém zemědělství, rozhodla Evropská komise

Až čtvrtina veškeré zemědělské půdy by do roku 2030 měla být v členských státech Evropské Unie ekologicky obhospodařována. Rozhodla o tom na dnešním jednání Evropská komise. Vedle toho by se měla posílit poptávka po biopotravinách například prostřednictvím odbytu ve veřejném stravování. Oba cíle jsou součástí aktuálně projednávané strategie známé pod názvem European Green Deal. Odborníci i ekologičtí zemědělci opatření vítají.

číst dále ...

GIUNCATA s medvědím česnekem

Giuncata je měkký sýr s jemnou mléčnou chutí a s mnohostranným využitím v kuchyni. Tento čerstvý jemný sýr se vyrábí z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti.

číst dále ...

Lahodný listový špenát – zkuste jej trochu jinak

Než začnou letní paprsky opravdu silně hřát, objevíte na trzích i v supermarketu lahodný čerstvý listový špenát. A že nevíte, jak s ním naložit nebo vám připadá fádní? Opak je pravdou! Připravíte z něj perfektní přílohu i dokonalý salát. Inspirujte se našimi tipy.

číst dále ...

Čarujte s kedlubnou a připravte netradiční dobroty

Kedlubna, tvrdá a šťavnatá zelenina, jejíž čas přichází v květnu. Také ji milujete čerstvou a křupavou a vždy vás pak bolí břicho? Není divu, na žaludek umí být pěkně těžká. Co takhle z ní ale připravit lehčí a zajímavější pokrmy, které překvapí třeba nečekanou návštěvu? S kedlubnou se dá totiž v kuchyni přímo kouzlit! A že jste dosud nevěděli jak? My vám to ukážeme.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy