V troubě ve formě na bábovku upečená dvojbarevná bábovka ochucená kromě jiného i vaječným likérem. Na řezu vypadá velice dekorativně.
Ingredience:
300 g | polohrubé mouky |
200 g | cukru |
250 ml | vaječného koňaku |
250 ml | oleje |
1 sáček | prášek do pečiva |
1 sáček | vanilkový cukr |
1 lžíce | kakaa |
5 ks | vajec |
tuk | |
forma na bábovku | |
hrubá mouka na vysypání formy |
Postup:
- Vejce s oběma cukry vyšleháme do pěny, za stálého šlehání pak tenkým pramínkem přilijeme olej, nakonec i vaječný koňak
- Do hmoty dále vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva
- Tři čtvrtiny objemu hmoty nalijeme do bábovkové formy, do zbytku zamícháme lžíci prosátého kakaa, obarvené těsto přidáme do formy
- Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C tak 60 minut.
Foto: Naďa Indruchová