REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bábovka s vaječným likérem a kakaem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě ve formě na bábovku upečená dvojbarevná bábovka ochucená kromě jiného i vaječným likérem. Na řezu vypadá velice dekorativně.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
200 gcukru
250 mlvaječného koňaku
250 mloleje
1 sáčekprášek do pečiva
1 sáčekvanilkový cukr
1 lžícekakaa
5 ksvajec
tuk
forma na bábovku
hrubá mouka na vysypání formy

Postup:
  1. Vejce s oběma cukry vyšleháme do pěny, za stálého šlehání pak tenkým pramínkem přilijeme olej, nakonec i vaječný koňak
  2. Do hmoty dále vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva
  3. Tři čtvrtiny objemu hmoty nalijeme do bábovkové formy, do zbytku zamícháme lžíci prosátého kakaa, obarvené těsto přidáme do formy
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C tak 60 minut.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy