Sladké řezy s tvarohovou a povidlovou náplní.
Ingredience:
600 g | hladké mouky |
250 g | margarínu |
200 g | moučkového cukru |
2 ks | prášku do pečiva |
2 ks | vajec |
Náplň: | |
750 g | tvarohu |
1 ks | skleničky povidel |
1 ks | vanilkového cukru |
1 ks | žloutku |
rozinky | |
mléko | |
cukr |
Postup:
1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme změklý margarín, cukr a vejce
2. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na tři díly, postupně vyválíme
3. První díl přeneseme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
4. Potřeme tvarohovou náplní vytvořenou smícháním tvarohu, žloutku, cukru, rozinek a mléka (mléka přidáme jen tolik, aby nám vznikla hustá kašovitá hmota)
5. Rozetřený tvaroh zakryjeme druhým plátem těsta
6. Rozetřeme švestková povidla, ta pokryjeme proužky těsta z kterých vytvoříme pravidelnou mřížku
7. V předehřáté troubě na 170 °C moučník upečeme jemně dorůžova
8. Řezy podáváme až druhý den, aby se dobře uležely.