REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Babiččiny řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké řezy s tvarohovou a povidlovou náplní.


Ingredience:
600 ghladké mouky
250 gmargarínu
200 gmoučkového cukru
2 ksprášku do pečiva
2 ksvajec
Náplň:
750 gtvarohu
1 ksskleničky povidel
1 ksvanilkového cukru
1 ksžloutku
rozinky
mléko
cukr

Postup:

1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme změklý margarín, cukr a vejce
2. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na tři díly, postupně vyválíme
3. První díl přeneseme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
4. Potřeme tvarohovou náplní vytvořenou smícháním tvarohu, žloutku, cukru, rozinek a mléka (mléka přidáme jen tolik, aby nám vznikla hustá kašovitá hmota)
5. Rozetřený tvaroh zakryjeme druhým plátem těsta
6. Rozetřeme švestková povidla, ta pokryjeme proužky těsta z kterých vytvoříme pravidelnou mřížku
7. V předehřáté troubě na 170 °C moučník upečeme jemně dorůžova
8. Řezy podáváme až druhý den, aby se dobře uležely.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy