REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Babčáky, trinčáky neboli hňupy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Novojičínska.


Ingredience:
800 gbrambor uvařených ve slupce
250 gpolohrubé nebo hrubé mouky
1 ksvejce
máslo na pomaštění
povidla nebo cukr a skořice
sůl

Postup:

1. Uvařené brambory oloupeme, prolisujeme, přidáme špetku soli, vejce, mouku a zpracujeme těsto
2. Vyválíme šišku a rozkrájíme na stejně velké kousky
3. Každý vyválíme na malou tenkou placku a v troubě na plechu upečeme (dříve se placky pekly přímo na suché troubě)
4. Upečené placky na jedné straně pomastíme a klademe na sebe
5. Při podávání potíráme povidly nebo můžeme sypat cukrem se skořicí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy