REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Aspikový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný želatinový dort plněný šunkou, šunkovým salámem, eidamem, vlašským salátem, vejcem a zeleninou.


Ingredience:
500 gvlašského salátu
300 gsýru eidam
150 gšunkového salámu
120 gplátků šunky
2 ksbalíčků želatiny
1 ksvejce uvařeného natvrdo
1 ksčervené papriky
1 kszelené papriky
1 ksmrkve
ochucené pomazánkové máslo
zelená petrželka
dortová forma

Postup:

1. Plátky šunky naplníme vlašským salátem, srolujeme
2. Dno formy zalijeme částí první vrstvy rozpuštěné želatiny, do které vyskládáme naplněné plátky šunky, ty zalijeme druhou částí první vrstvy želatiny (během tuhnutí si nachystáme roládu ze sýru)
3. Eidam vložíme do mikrotenového sáčku a ve vodní lázní opatrně zahříváme, jakmile bude sýr vláčný, rozválíme ho do tenkého obdélníku, potřeme pomazánkovým máslem a přehneme na polovinu (nebo srolujeme), po ztuhnutí nakrájíme na jednotlivé plátky
4. Plátky sýrové rolády poklademe na ztuhlou vrstvu se šunkou, na tuto vrstvu poklademe plátky šunkového salámu a na ně poskládáme různé ornamenty se zeleniny, umyté a pokrájené na kolečka a plátky (tvoříme kytičky, srdíčka ….) a kolečka vajíčka a snítky zelené petrželky
5. Opatrně zalijeme další vrstvou rozpuštěné želatiny (připravíme ji dle návodu na obalu) a dáme nejméně na 2 hodiny ztuhnout do ledničky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy