Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.
Druhý ročník food festivalu Prague mussel week je v plném proudu. Všichni zájemci o mořské plody mohou ve dnech 21. až 27. září zamířit do několika desítek pražských restaurací a pochutnat si na speciálních mušlových menu. Na webu praguemusselweek.cz na ně navíc čeká voucher na 1+1 porci slávkových delikates zdarma. Voucher si lze na stránkách akce vygenerovat již nyní.
Speciální menu, jejichž hlavní ingrediencí jsou holandské slávky, letos nabízí i gastro podniky mimo Prahu, například karlovarský Grandhotel Pupp. „Z pražských restaurací se do festivalu zapojí mušlové špičky jako Les Moules, Bruxx či Blue Fjord. Slávky bude možné ochutnat také v deseti provozovnách Perfect Canteen. Nově se mezi partnery festivalu zařadila značka Bohemia Sekt, na zájemce tak ve vybraných restauracích čeká speciální menu doplněné o tuzemské nejoblíbenější šumivé víno,“ prozrazuje Jan Škoda, corporate PR & Marketing Manager společnosti HOPI HOLDING, a. s., jež festival pořádá. Ti, kdo upřednostňují domácí přípravu svých jídel, pak na webu festivalu najdou exkluzivní recepty od šéfkuchařů zapojených podniků. Vyzkoušet tak mohou slávkové delikatesy třeba podle Tomáše Malíška z Les Moules či Zdeňka Křížka a Karla Kaše, mentorů soutěže KU Young Chef.
O Prague mussel week
Festival Prague mussel week si klade za cíl ukázat lidem, že mušle nejsou žádným luxusním nedostupným zbožím, ale chuťově výbornou, nutričně hodnotnou a zdraví prospěšnou součástí každodenního jídelníčku. Zažijte s námi pravé moře chutí na jazyku! Více informací o festivalu naleznete na praguemusselweek.cz.
O společnosti HOPI FISH HUB
Posláním společnosti HOPI FISH HUB je stát se moderním centrem logistiky a zpracování čerstvých ryb pro střední a východní Evropu, a tím podporovat trend významného růstu spotřeby čerstvých ryb v tomto regionu. Disponujeme nejrychlejší přepravou čerstvých ryb a mořských plodů do regionů CEE. Od moře do Prahy za 18 hodin. Garantujeme ultračerstvé produkty zpracované naším zkušeným a stabilním personálem. Verifikováno rozsáhlou mezinárodní certifikací.
Recept k článku (objeví se po kliknutí na jeho název nebo fotografii!):
- Slávky Bruxx – Belgická brasserie z pražských Vinohrad je vyhlášená nejen skvělými hranolky a opravdu širokým výběrem belgického piva, ale také výtečnými pokrmy z mořských plodů. Slávky Bruxx, signature dish šéfkuchaře Jana Pípala, si nyní můžete zkusit připravit i doma.
Další recepty na slávky, najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz například zde: Korýši a lasturové pokrmy…
Pozor na spropitné! Některé podniky si jej účtují neoprávněně
Prague Mussel Week se blíží. Zláká vás na netradiční spojení chutí?