REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pozor na spropitné! Některé podniky si jej účtují neoprávněně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Některé restaurace v Česku účtují svým zákazníkům neoprávněně poplatek za obsluhu, tedy spropitné. Česká obchodní inspekce při kontrole zjistila, že v Praze zákazníkům personál jedné restaurace účtoval téměř o 40 korun víc, než za kolik měli objednávky. Jde přitom o porušení zákona o ochraně spotřebitele, za které provozovatelům hrozí až pěti milionová pokuta.


V restauraci, baru nebo u kadeřníka není spropitné nic neobvyklého, problém ale nastává ve chvíli, kdy si výši spropitného určují provozovatelé sami – a právě na to si inspektoři v pražské restauraci na Střeleckém ostrově posvítili.

Více se dozvíte po kliknutí na okno Facebooku!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy