REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Prague Mussel Week se blíží. Zláká vás na netradiční spojení chutí?

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slávky po baskicku s chorizem, slávky na avokádu nebo pečené slávky na borovicovém jehličí. Už se vám sbíhají sliny a vaše duše (a žaludek) gastronomického dobrodruha plesá nadšením? Pak si v kalendáři vyznačte týden od 23. do 29. 9., kdy do desítek pražských restaurací přiveze food festival Prague Mussel Week 16 tun prvotřídních slávek z holandského Yerseke. A i pokud mořským „potvorám“ zrovna neholdujete, zkuste jim tentokrát dát šanci. Jedná se totiž o klenot mezi superpotravinami, který díky festivalu můžete ochutnat za poloviční cenu.


Milujete v jídle netradiční a nečekané kombinace? Pak na konci září zavítejte do Prahy a nechte se unést na vlně plné chutí moře. V desítkách pražských restaurací pro vás budou připravena speciální menu, v nichž v hlavní roli zazáří prvotřídní holandské slávky, které pro pilotní ročník festivalu Prague Mussel Week přiveze do Česka společnost HOPI CEE FISH HUB. Ty pro vás šéfkuchaři zapojených restaurací zkombinují s rozličnými ingrediencemi do desítek lahodných a někdy možná až překvapivých kombinací. Přijďte ochutnat například slávky s estragonem a nakládanými houbami, slávky po baskicku s chorizem, slávky s avokádem či pečené slávky na borovicovém jehličí.

 

 

Festival Prague Mussel Week si klade za cíl ukázat lidem, že mušle nejsou luxusním nedostupným zbožím a že je lze snadno sehnat i u nás ve vnitrozemí. Zároveň těm, kdo s mořskými plody dosud nemají příliš zkušeností, nabídne možnost vychutnat si je v profesionálním provedení. Každý zájemce si navíc na webu praguemusselweek.cz může zdarma vygenerovat slevový voucher, s nímž ve vybrané restauraci získá na mušlové menu slevu celých 50 procent.

 

Slávky na každý stůl

Prague Mussel Week podporuje řada kulinářských hvězd jako kupříkladu Roman Vaněk, Filip Sajler, Kristina Němčková, Lea Skálová, Martin Staněk či Jiří Schwarz a nově také největší online průvodce po restauracích Restu.cz. Na uvedeném webu ostatně najdete také recepty na oblíbená mušlová jídla ambasadorů festivalu, která si zvládnete připravit i doma. „Budeme velmi rádi, pokud si třeba i díky Prague Mussel Weeku slávky najdou cestu na váš stůl. Jsou totiž ještě zdravější než mnohé superpotraviny, navíc jde o čistý přírodní produkt, navzdory mýtům jsou levné a jejich příprava je úžasně snadná. A proč si vybrat zrovna holandské mušle? Oproti mušlím z jiných producentských zemí mají v průměru až o pětinu více masa v poměru k lastuře,“ prozrazuje Jan Škoda, PR & Marketing Manager HOPI HOLDING a.s. Holandské mušle nyní dokonce nově nakoupíte také na oblíbeném e-shopu Rohlík.cz.

 

O Prague Mussel Week

Festival Prague Mussel Week si klade za cíl ukázat lidem, že mušle nejsou žádným luxusním nedostupným zbožím, ale chuťově výbornou, nutričně hodnotnou a zdraví prospěšnou součástí každodenního jídelníčku. Zažijte s námi pravé moře chutí na jazyku! Více informací o festivalu naleznete na praguemusselweek.cz.

 

O společnosti HOPI FISH HUB

Posláním společnosti HOPI FISH HUB je stát se moderním centrem logistiky a zpracování čerstvých ryb pro střední a východní Evropu, a tím podporovat trend významného růstu spotřeby čerstvých ryb v tomto regionu. Disponujeme nejrychlejší přepravou čerstvých ryb a mořských plodů do regionů CEE. Od moře do Prahy za 18 hodin. Garantujeme ultračerstvé produkty zpracované naším zkušeným a stabilním personálem. Verifikováno rozsáhlou mezinárodní certifikací.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Co můžete očekávat od moderních pečicích trub

Klasickou pečicí troubu není třeba dlouze představovat. Jedná se o jeden ze základních kuchyňských spotřebičů, který má doma téměř každý. Umožňuje nám nejen přípravu běžných pokrmů, ale pomůže nám také s vytvořením příjemné domácí atmosféry. Však si to jen představte, vůně nedělní svíčkové, štrúdlu nebo třeba vánočního cukroví. Kdo by to nemiloval.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku Rio Mare má rekordní účast a mediálního partnera

Soutěž Svačina roku Rio Mare vstupuje do 7. ročníku s rekordní účastí škol i studentů. I letos mladí kuchaři soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou soutěže je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Soutěž pořádá výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu společnost Bolton Czechia. Mediálním partnerem soutěže jsou regionální noviny Deník.

číst dále ...

U Galerie Vaňkovka se uskuteční Food Truck Festival. Gastronomický zážitek připraví 21 dodávek a 12metrový vagón

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

číst dále ...

Péct, milovat, žít – autobiografická kniha cukráře Josefa Maršálka

A máme tu tip na autobiografickou knihu cukráře Josefa Maršálka s názvem Péct, milovat, žít. Tato tři slova Josefa dokonale vystihují! Kniha vypráví o jeho cestě za cukrařinou. Je plná jeho rodiny, přátel, barevných fotografií a najdete tam i oblíbené recepty.

číst dále ...

Zdravá hravá snídaně pro malé i velké

Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci. První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.

číst dále ...

Proč nejíme luštěniny?

Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u mnoha národů obhajují dokonce první příčky mezi konzumovanými potravinami. Co tedy způsobuje naši nechuť ke konzumaci této jinde oblíbené součásti jídelníčku?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy