REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Prague Mussel Week se blíží. Zláká vás na netradiční spojení chutí?

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slávky po baskicku s chorizem, slávky na avokádu nebo pečené slávky na borovicovém jehličí. Už se vám sbíhají sliny a vaše duše (a žaludek) gastronomického dobrodruha plesá nadšením? Pak si v kalendáři vyznačte týden od 23. do 29. 9., kdy do desítek pražských restaurací přiveze food festival Prague Mussel Week 16 tun prvotřídních slávek z holandského Yerseke. A i pokud mořským „potvorám“ zrovna neholdujete, zkuste jim tentokrát dát šanci. Jedná se totiž o klenot mezi superpotravinami, který díky festivalu můžete ochutnat za poloviční cenu.


Milujete v jídle netradiční a nečekané kombinace? Pak na konci září zavítejte do Prahy a nechte se unést na vlně plné chutí moře. V desítkách pražských restaurací pro vás budou připravena speciální menu, v nichž v hlavní roli zazáří prvotřídní holandské slávky, které pro pilotní ročník festivalu Prague Mussel Week přiveze do Česka společnost HOPI CEE FISH HUB. Ty pro vás šéfkuchaři zapojených restaurací zkombinují s rozličnými ingrediencemi do desítek lahodných a někdy možná až překvapivých kombinací. Přijďte ochutnat například slávky s estragonem a nakládanými houbami, slávky po baskicku s chorizem, slávky s avokádem či pečené slávky na borovicovém jehličí.

 

 

Festival Prague Mussel Week si klade za cíl ukázat lidem, že mušle nejsou luxusním nedostupným zbožím a že je lze snadno sehnat i u nás ve vnitrozemí. Zároveň těm, kdo s mořskými plody dosud nemají příliš zkušeností, nabídne možnost vychutnat si je v profesionálním provedení. Každý zájemce si navíc na webu praguemusselweek.cz může zdarma vygenerovat slevový voucher, s nímž ve vybrané restauraci získá na mušlové menu slevu celých 50 procent.

 

Slávky na každý stůl

Prague Mussel Week podporuje řada kulinářských hvězd jako kupříkladu Roman Vaněk, Filip Sajler, Kristina Němčková, Lea Skálová, Martin Staněk či Jiří Schwarz a nově také největší online průvodce po restauracích Restu.cz. Na uvedeném webu ostatně najdete také recepty na oblíbená mušlová jídla ambasadorů festivalu, která si zvládnete připravit i doma. „Budeme velmi rádi, pokud si třeba i díky Prague Mussel Weeku slávky najdou cestu na váš stůl. Jsou totiž ještě zdravější než mnohé superpotraviny, navíc jde o čistý přírodní produkt, navzdory mýtům jsou levné a jejich příprava je úžasně snadná. A proč si vybrat zrovna holandské mušle? Oproti mušlím z jiných producentských zemí mají v průměru až o pětinu více masa v poměru k lastuře,“ prozrazuje Jan Škoda, PR & Marketing Manager HOPI HOLDING a.s. Holandské mušle nyní dokonce nově nakoupíte také na oblíbeném e-shopu Rohlík.cz.

 

O Prague Mussel Week

Festival Prague Mussel Week si klade za cíl ukázat lidem, že mušle nejsou žádným luxusním nedostupným zbožím, ale chuťově výbornou, nutričně hodnotnou a zdraví prospěšnou součástí každodenního jídelníčku. Zažijte s námi pravé moře chutí na jazyku! Více informací o festivalu naleznete na praguemusselweek.cz.

 

O společnosti HOPI FISH HUB

Posláním společnosti HOPI FISH HUB je stát se moderním centrem logistiky a zpracování čerstvých ryb pro střední a východní Evropu, a tím podporovat trend významného růstu spotřeby čerstvých ryb v tomto regionu. Disponujeme nejrychlejší přepravou čerstvých ryb a mořských plodů do regionů CEE. Od moře do Prahy za 18 hodin. Garantujeme ultračerstvé produkty zpracované naším zkušeným a stabilním personálem. Verifikováno rozsáhlou mezinárodní certifikací.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy