REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Máslo, které je zážitkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.


Jak napovídá italský výraz pro bratry (fratelli) v názvu tohoto másla, stojí na začátku jeho příběhu bratrstvo tří. Gianni, Roberto a Piercristiano Brazzale, reprezentující současnou generaci stojící v čele podniku Brazzale, před sebe postavili výzvu: vyrobit nejlepší máslo a překonat všechny předchozí generace. „Tento výrobek vznikl proto, aby se stal nekompromisně tím nejlepším máslem na trhu. Každý aspekt byl pečlivě prostudován, od výběru suroviny, přes její přepravu, odstřeďování, zrání smetany, zmáselnění až po balení pro koncového spotřebitele,“ vysvětluje prezident skupiny Roberto Brazzale. Toho se pečlivým vylaďováním celého výrobního postupu podařilo dosáhnout v roce 2015, kdy se máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale poprvé objevilo na pultech. V čem spočívá jeho tajemství? Podobně jako u ostatních špičkových výrobků, především v nejvyšší možné kvalitě prvotní suroviny: mléka z pečlivě vybraných stájí, které byly pro tento účel zvolené kvůli kvalitě používaného krmiva a chovanému plemeni skotu. Po příjezdu do sýrárny dochází k okamžitému odstředění mléka a získání prvotřídní čerstvé smetany, ze které se máslo stluče. Díky tomu získává lahodně krémovou konzistenci, snadno se roztírá i krátce po vyjmutí z chladničky, je stabilnější při vaření a pečení. Tyto skvělé vlastnosti předurčují máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale nejen milovníkům nejlepšího jídla, ale také profesionálům v gastronomii.

Řemeslná tradice

Do řemeslné máslárny, která je součástí sýrárny v Litovli, putuje mléko ihned po nadojení. Zde je okamžitě odstředěno, aby si smetana uchovala své vynikající aroma. Takto získaná, naprosto čerstvá smetana, je pasterována a následně ponechána přibližně 12 hodin přirozenému zrání spolu s mléčnými fermenty, pečlivě vybranými zkušenými máslaři. Zmáselnění probíhá ve zmáselňovači tradičních řemeslných rozměrů, což zaručuje maximální senzorickou kontrolu. Zmáselňovač provádí jednoduchou činnost stloukání smetany, při které se zhušťuje tuk a odděluje zbylá tekutá složka z mléka, známá jako podmáslí. Čerstvě vyrobené máslo je ihned zabaleno do aseptického balení a okamžitě ochlazeno na stejnou teplotu, jakou udržují běžné domácí chladničky.

 

Osobitý vzhled

Po dosažení optimální teploty je máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale odesláno k finálnímu ručnímu zabalení, které ještě více podtrhuje jeho jedinečnost a díky kterému je v prodejnách nepřehlédnutelné. Obal zdobí akvarel španělského malíře Mariana Fortuny. Ještě před zabalením jsou jednotlivé kusy ručně označeny symbolem ve tvaru protěže alpské. Zážitek z tohoto másla tak začíná již při jeho nákupu a rozbalování. Prémiové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale najdete v síti podnikových prodejen La Formaggeria Gran Moravia.

Dobrou chuť!

 

Recepty k článku:

 

Poznámka redakce:

Máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale – Výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku. Snadno se roztírá i krátce po vyjmutí z chladničky a je stabilnější při vaření a pečení. Skvělé vlastnosti předurčují máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale nejen milovníkům nejlepšího jídla, ale také profesionálům v gastronomii.

Máslo je ručně balené a obal zdobí akvarel španělského malíře Mariana Fortuny.

„Tento výrobek vznikl proto, aby se stal nekompromisně tím nejlepším máslem na trhu. Každý aspekt byl pečlivě prostudován, od výběru suroviny, přes její přepravu, odstřeďování, zrání smetany, zmáselnění až po balení pro koncového spotřebitele,“ vysvětluje prezident skupiny Roberto Brazzale.

Prémiové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale najedete v síti prodejen La Formaggeria Gran Moravia.

Cena:

125 g–55,- Kč

250 g–95,- Kč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy