REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Máslo, které je zážitkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.


Jak napovídá italský výraz pro bratry (fratelli) v názvu tohoto másla, stojí na začátku jeho příběhu bratrstvo tří. Gianni, Roberto a Piercristiano Brazzale, reprezentující současnou generaci stojící v čele podniku Brazzale, před sebe postavili výzvu: vyrobit nejlepší máslo a překonat všechny předchozí generace. „Tento výrobek vznikl proto, aby se stal nekompromisně tím nejlepším máslem na trhu. Každý aspekt byl pečlivě prostudován, od výběru suroviny, přes její přepravu, odstřeďování, zrání smetany, zmáselnění až po balení pro koncového spotřebitele,“ vysvětluje prezident skupiny Roberto Brazzale. Toho se pečlivým vylaďováním celého výrobního postupu podařilo dosáhnout v roce 2015, kdy se máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale poprvé objevilo na pultech. V čem spočívá jeho tajemství? Podobně jako u ostatních špičkových výrobků, především v nejvyšší možné kvalitě prvotní suroviny: mléka z pečlivě vybraných stájí, které byly pro tento účel zvolené kvůli kvalitě používaného krmiva a chovanému plemeni skotu. Po příjezdu do sýrárny dochází k okamžitému odstředění mléka a získání prvotřídní čerstvé smetany, ze které se máslo stluče. Díky tomu získává lahodně krémovou konzistenci, snadno se roztírá i krátce po vyjmutí z chladničky, je stabilnější při vaření a pečení. Tyto skvělé vlastnosti předurčují máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale nejen milovníkům nejlepšího jídla, ale také profesionálům v gastronomii.

Řemeslná tradice

Do řemeslné máslárny, která je součástí sýrárny v Litovli, putuje mléko ihned po nadojení. Zde je okamžitě odstředěno, aby si smetana uchovala své vynikající aroma. Takto získaná, naprosto čerstvá smetana, je pasterována a následně ponechána přibližně 12 hodin přirozenému zrání spolu s mléčnými fermenty, pečlivě vybranými zkušenými máslaři. Zmáselnění probíhá ve zmáselňovači tradičních řemeslných rozměrů, což zaručuje maximální senzorickou kontrolu. Zmáselňovač provádí jednoduchou činnost stloukání smetany, při které se zhušťuje tuk a odděluje zbylá tekutá složka z mléka, známá jako podmáslí. Čerstvě vyrobené máslo je ihned zabaleno do aseptického balení a okamžitě ochlazeno na stejnou teplotu, jakou udržují běžné domácí chladničky.

 

Osobitý vzhled

Po dosažení optimální teploty je máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale odesláno k finálnímu ručnímu zabalení, které ještě více podtrhuje jeho jedinečnost a díky kterému je v prodejnách nepřehlédnutelné. Obal zdobí akvarel španělského malíře Mariana Fortuny. Ještě před zabalením jsou jednotlivé kusy ručně označeny symbolem ve tvaru protěže alpské. Zážitek z tohoto másla tak začíná již při jeho nákupu a rozbalování. Prémiové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale najdete v síti podnikových prodejen La Formaggeria Gran Moravia.

Dobrou chuť!

 

Recepty k článku:

 

Poznámka redakce:

Máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale – Výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku. Snadno se roztírá i krátce po vyjmutí z chladničky a je stabilnější při vaření a pečení. Skvělé vlastnosti předurčují máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale nejen milovníkům nejlepšího jídla, ale také profesionálům v gastronomii.

Máslo je ručně balené a obal zdobí akvarel španělského malíře Mariana Fortuny.

„Tento výrobek vznikl proto, aby se stal nekompromisně tím nejlepším máslem na trhu. Každý aspekt byl pečlivě prostudován, od výběru suroviny, přes její přepravu, odstřeďování, zrání smetany, zmáselnění až po balení pro koncového spotřebitele,“ vysvětluje prezident skupiny Roberto Brazzale.

Prémiové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale najedete v síti prodejen La Formaggeria Gran Moravia.

Cena:

125 g–55,- Kč

250 g–95,- Kč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kaufland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy