REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Avokádo a Mango: Oslavte Den guacamole

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Avokádo a mango – dvě exotické ingredience, které si našly cestu do českých kuchyní. Avokádo, symbol mexické kultury, si získalo srdce mnoha Čechů, a to nejen díky oblíbenému guacamole. Věděli jste, že 16. září se slaví Den guacamole? A co když k avokádu přidáte mango? Vznikne neodolatelná kombinace, která osvěží každý stůl. Připravte si dva jednoduché recepty v pohodlí domova nebo vyrazte do víru města, které bude v září pulzovat mexickými tóny.


Pokud chcete zažít mexickou energii na vlastní kůži, navštivte 28. září Mexické dny v rámci akce Zažít město jinak v Praze. Tato událost nabízí skvělou příležitost ochutnat autentické mexické pokrmy a zažít atmosféru mexické kultury. A pokud hledáte místo, kde si můžete vychutnat mexické speciality po celý rok, doporučujeme restauraci Las Adelitas. Stejně jako v této restauraci, tak i doma používejte pouze zralé avokádo a mango. Vyzkoušejte plody od Titbit, které dozrávají ve speciálních zracích komorách v Čechách. Díky unikátní technologii zrají od pecky, tak jako na stromě. Chutnají pak jako políbené exotickým sluncem.

 

Podrobné recepty se objeví po kliknutí na příslušný název receptu nebo jeho fotografii!

 

Existuje nespočet receptů na guacamole, protože každý má svůj vlastní způsob, jak ho připravit a vylepšit. Základní recept obvykle obsahuje avokádo, limetkovou šťávu a sůl. Mnoho lidí přidává další ingredience jako červenou cibuli, chilli papričky, koriandr, rajčata nebo dokonce ovoce. A právě tento recept je jedním z těch, který vás inspiruje k vyzkoušení nové chuti. Tento neobvyklý twist na klasický recept s mangem vás překvapí svou vyváženou chutí. Dip je ideální pro večery s přáteli, kdy chcete nabídnout něco originálního. Navíc je příprava rychlá a jednoduchá, takže si ho můžete vychutnat kdykoliv.

 

Hummus s avokádem je jako upgrade klasického hummusu na vyšší úroveň. Přidáním avokáda získáte nejen jemnější texturu, ale také krásnou nazelenalou barvu. Skvěle se hodí jako dip k čerstvé zelenině, celozrnným tortillám nebo jako náplň do sendvičů. A jestli rádi experimentujete, zkuste ho přidat do salátu. Příprava je tak jednoduchá, že ji zvládne i ten, kdo si s kuchyní moc nerozumí, ale má mixér.

 

zdroj: titbit.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Sterilované houby ve vlastní šťávě krok za krokem

Houby letos rostou opravdu ve velkém. Pokud se vám nechce je sušit nebo zamrazovat, můžete je podusit a zavařit ve vlastní šťávě, což v minulosti byla oblíbená úprava našich babiček. Takto připravené houby zachovají své aroma a to jen za použití soli. Tímto způsobem připravené houby na zimu lze použít na mnoho způsobů.

číst dále ...

Bez poctivých vývarů se v kuchyni neobejdete. Proč se vyhnout bujónovým kostkám?

Bez vývaru těžko uvaříte, tvoří základ mnoha pokrmů a v restauracích by se bez něj neobešli. Co pozitivního nám mohou vývary přinést a na co si dát pozor? Přípravou poctivého vývaru a jeho nejen gurmánskými přínosy nás provede český šéfkuchař Filip Sajler.

číst dále ...

Kuřecí polévka na tři způsoby. Cestujte na talíři a zavítejte do tří různých koutů světa!

S příchodem podzimu a prvních chladných dnů je čas se zahřát nejen v teple domova, ale také na talíři. Co může být lepšího než polévka, která nás prohřeje a navodí příjemnou atmosféru? Dnes vás Drůbežářský závod Klatovy zve na kulinární cestu kolem světa prostřednictvím tří tradičních polévek, které vás zavedou do rozmanitých koutů zeměkoule.

číst dále ...

Šalvěj v kuchyni, koření i lék

Polokeřík šalvěj lékařská – Salvia officinalis se kdysi pěstoval na každé zahrádce. Dnes roste i ve volné přírodě, často zde zplaňuje. V současnosti se pěstuje a přidává do pokrmů, ovšem u nás jen vzácně. V tomto článku se podíváme na pár historických záznamů o tomto koření i léčivce.

číst dále ...

První sládková v historii nošovického pivovaru. Správně hořké pivo Radegast nově vaří Jana Tovaryšová

Sládkovská historie správně hořkého piva Radegast píše novou kapitolu. Poprvé v dějinách má nošovický pivovar svou sládkovou. Jana Tovaryšová se stala sedmou pokračovatelkou sládkovského řemesla v Radegastu od doby, kdy se v Nošovicích v roce 1970 uvařila první várka piva.

číst dále ...

Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?

Podzim, to je opadané listí, dlouhé večery, pošmurné počasí, a také všudypřítomné dýně. A je jedno, zda jste fanouškem halloweenských oslav, nebo vás tenhle svátek nechává chladnými. Dýně totiž můžete využít mnoha způsoby – od dekorací až po lahodné výtvory v kuchyni. Poradíme vám, jak vybrat tu správnou.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.