REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

6 rad, jak ugrilovat tofu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vůně hořícího dřevěného uhlí, grilovaného masa a čerstvých bylinek … grilovací sezóna je v plném proudu, tak co si ji letos trochu zpestřit veganskou lahůdkou. Už jste zkoušeli grilované tofu? Přinášíme vám 6 užitečných rad, jak správně připravit a ugrilovat tuto sójovou pochoutku.


1) Správný výběr vhodného tofu a dalších ingrediencí

Chcete-li si s chutěmi pohrát, sáhněte po naturálním tofu, právě ono vám dá velký prostor k experimentování s různými marinádami. Tofu natural se skvěle přizpůsobí chuti koření a bylinek. Na trhu je velký výběr různých druhů tofu, doporučujeme při nákupu číst etikety a vybrat tofu, které je vyráběno z geneticky nemodifikovaných BIO sójových bobů pěstovaných v Evropě, takové nabízí například značka Soyka.

 

 

2) Tofu krájejte na větší plátky

Tofu určitě negrilujte v kuse, jak jste ho koupili, ale ani ho nekrájejte na příliš malé a tenké kousky. Tofu je nejlepší nakrájet na plátky přibližně jeden centimetr široké. Pokud chcete připravit špízy, krájejte tofu na kostky.

 

3) Tofu pečlivě osušte

Tofu bývá uchovávané v nálevu, aby se nevysušilo a zachovalo si čerstvost, proto je před marinováním nutné přebytečnou vodu vysušit papírovými utěrkami. Pokud koupíte čerstvé tofu prodávané na váhu, nebude tolik nasáklé vodou a jeho příprava bude tak rychlejší.

 

4) Marinování dopřejte čas

Příprava marinády je na vaší chuti a fantazii, ale hlavně nezapomeňte na sůl. K tofu se skvěle hodí olivový olej, čerstvé bylinky jako je oregano, tymián, ale taky česnek a římský kmín nebo citron. Čím déle necháte tofu marinovat, tím intenzivnější chuť grilované tofu bude mít.

 

5) Grilujte pozvolna

Gril roztopte na nižší teplotu a řádně ho potřete olejem. Při samotném grilování průběžně tofu potírejte marinádou, aby bylo grilované krásně dokřupava a přitom uvnitř zůstalo příjemně šťavnaté. Grilujte přibližně 20 minut.

 

6) Nezapomeňte na přílohu a dip

Ke grilovanému tofu výborně chutná grilovaná zelenina nebo čerstvý salát. Nezapomeňte taky na vhodný veganský dip, který snadno vykouzlíte ze sójové majonézy. Rychlý jemný dip připravíte, když do sójové majonézy přidáte nasekané čerstvé bylinky a pár kapek limetky. Pokud jste spíše příznivci pikantnějších chutí, přimícháte do ní trochu wasabi.

 

Tip: Soyka tofu natural je vyráběno z geneticky nemodifikovaných BIO sójových bobů pěstovaných v Evropě. Je vyráběno nejmodernějšími technologiemi, které mu zachovávají jeho vysoké nutriční hodnoty.

 

Recepty k článku:

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy