Grilované špízy z brambor, tofu, červené cibule, papriky a cukety.
Ingredience:
300 g | tofu |
250 g | nových malých brambor + voda + sůl |
3 ks | červených cibulí |
1 ks | červené papriky |
1 ks | cukety |
Na jogurtovou směs: | |
2 lžičky | mletého kmínu |
250 g | hustého bílého jogurtu |
3 ks | stroužků česneku |
3 cm kousek zázvoru | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Dvanáct dřevěných špejlí ponoříme na 30 minut do vody
2. Oloupané červené cibule nakrájíme na měsíčky, očištěnou papriku a omytou cuketu nakrájíme na menší kousky 3. Do mísy dáme hustý bílý jogurt, mletý kmín, na jemno nastrouhaný zázvor, oloupané, prolisované stroužky česneku, vše dobře promícháme a podle chuti osolíme i opepříme
4. Ve vroucí osolené vodě uvaříme malé brambory, scedíme je, osušíme a spolu s tofu nakrájíme na kostičky a vmícháme do ochuceného jogurtu, pak dáme na 2 hodiny chladit do ledničky
4. Potom připravíme špízy tak, že brambory a tofu prokládáme měsíčky červené cibule, kousky z červené papriky a cukety
5. Špízy grilujeme na rozpáleném grilu za občasného otáčení 10-15 minut.
Podáváme s ochuceným listovým salátem.