REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované zeleninové špízy s bamborami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované špízy z brambor, tofu, červené cibule, papriky a cukety.


Ingredience:
300 gtofu
250 gnových malých brambor + voda + sůl
3 ksčervených cibulí
1 ksčervené papriky
1 kscukety
Na jogurtovou směs:
2 lžičkymletého kmínu
250 ghustého bílého jogurtu
3 ksstroužků česneku
3 cm kousek zázvoru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Dvanáct dřevěných špejlí ponoříme na 30 minut do vody
2. Oloupané červené cibule nakrájíme na měsíčky, očištěnou papriku a omytou cuketu nakrájíme na menší kousky 3. Do mísy dáme hustý bílý jogurt, mletý kmín, na jemno nastrouhaný zázvor, oloupané, prolisované stroužky česneku, vše dobře promícháme a podle chuti osolíme i opepříme
4. Ve vroucí osolené vodě uvaříme malé brambory, scedíme je, osušíme a spolu s tofu nakrájíme na kostičky a vmícháme do ochuceného jogurtu, pak dáme na 2 hodiny chladit do ledničky
4. Potom připravíme špízy tak, že brambory a tofu prokládáme měsíčky červené cibule, kousky z červené papriky a cukety
5. Špízy grilujeme na rozpáleném grilu za občasného otáčení 10-15 minut.

Doporučení:

Podáváme s ochuceným listovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy