REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vyzkoušejte několik nových receptů, které pro La Formaggeria Gran Moravia připravili známí čeští food blogeři

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Známí čeští food blogeři jako Neplecha na plechu, Katka Jašková @milluji a Bohyně kuchyně ve spolupráci s La Formaggeria Gran Moravia připravili úžasné vánoční recepty. V článku najdete fotografie s linky na Vánoční mini Pavlovy s perníčkovým krémem, Skandinávské vánoční pomerančové sušenky, Sněhuláččí máslové sušenky a Smetanový likér s kokosem a čokoládou. Jde o zajímavé netradiční vánoční recepty, které vás ale určitě zaujmou.


Podrobné recepty se objeví po kliknutí na jejich název nebo fotografii!

 

 

 

 

 

Další skvělé recepty, nejen na vánoční cukroví či likéry, najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje

 

TO NEJLEPŠÍ PRO VAŠE VÁNOČNÍ PEČENÍ

 

Čerstvé máslo La Formaggeria Gran Moravia

Čerstvé máslo nabízené na váhu v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia se vyrábí v litovelské sýrárně z přirozeně odstáté smetany vysoce kvalitního mléka určeného pro výrobu sýru Gran Moravia. Bloky čerstvě vyrobeného másla jsou rozvezeny do prodejen, kde jsou porcovány na různě velké kousky. Každý zákazník si tak může vybrat kousek, který mu svojí velikostí nejlépe vyhovuje.

Cena za 100 g: 16,90 Kč

www.laformaggeria.com

 

Čerstvá smetana 38 %

Čerstvá smetana se vyrábí z pečlivě vybraného mléka z moravských stájí a oproti konkurenci má vyšší obsah tuku – 38 %. Největší rozdíl oproti konkurenčním výrobkům je také v typu tepelného ošetření – smetana z produkce Brazzale je pouze pasterovaná, zatímco naprostá většina smetan v České republice je ošetřena při ultra vysoké teplotě (UHT – 135 °C), při níž nepřežijí žádné bakterie, ani jejich spory, ale zničí se také typická vůně (v podstatě se změní chemické a senzorické vlastnosti). Právě díky tomuto šetrnějšímu ošetření si smetana uchovává vůni mléka a plnější chuť. Bohatá chuť je dána také vyšším obsahem tuku v této smetaně, protože právě tuk je v mléce nositelem aromat a vůní. Smetanu si zákazníci mohou koupit skutečně čerstvou, protože do obchodů se dostane hned 3. den od nadojení mléka. Smetana má trvanlivost 10 dnů a je vhodná na vaření i šlehání.

Cena 39,90 Kč

www.laformaggeria.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Nejznámější totalitní drinky, aneb co se pilo za dob socialismu

Za dob komunistů byl hodně omezený výběr alkoholických nápojů a lidé si museli vystačit s tím, co bylo. Vzniklo několik klasických receptur na míchané nápoje, velké, na žízeň, těm se říkalo long drinky, menší, ty byly určené hlavně na rychlou opičku. Někdy to byly opravdu šílené kombinace. Co se tedy pilo na diskotékách či zábavách za totáče? Říká vám něco pojem Beton nebo Polejvák? A co Bavorák, tedy myšleno nápoj, ne Němec z Bavorska! :) Sepsali jsme seznam těch největších totalitních hitů na alkoholické míchačky. Po kliknutí na jejich název či fotografii se pak objeví podrobné recepty příslušných drinků.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Rádi byste vytvořili plnohodnotnou hostinu bez masa a dochází vám inspirace? Co takhle vyzkoušet zajímavé recepty z lilku neboli baklažánu? Tato fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se totiž dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně upravit a dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy