REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vyzkoušejte několik nových receptů, které pro La Formaggeria Gran Moravia připravili známí čeští food blogeři

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Známí čeští food blogeři jako Neplecha na plechu, Katka Jašková @milluji a Bohyně kuchyně ve spolupráci s La Formaggeria Gran Moravia připravili úžasné vánoční recepty. V článku najdete fotografie s linky na Vánoční mini Pavlovy s perníčkovým krémem, Skandinávské vánoční pomerančové sušenky, Sněhuláččí máslové sušenky a Smetanový likér s kokosem a čokoládou. Jde o zajímavé netradiční vánoční recepty, které vás ale určitě zaujmou.


Podrobné recepty se objeví po kliknutí na jejich název nebo fotografii!

 

 

 

 

 

Další skvělé recepty, nejen na vánoční cukroví či likéry, najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje

 

TO NEJLEPŠÍ PRO VAŠE VÁNOČNÍ PEČENÍ

 

Čerstvé máslo La Formaggeria Gran Moravia

Čerstvé máslo nabízené na váhu v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia se vyrábí v litovelské sýrárně z přirozeně odstáté smetany vysoce kvalitního mléka určeného pro výrobu sýru Gran Moravia. Bloky čerstvě vyrobeného másla jsou rozvezeny do prodejen, kde jsou porcovány na různě velké kousky. Každý zákazník si tak může vybrat kousek, který mu svojí velikostí nejlépe vyhovuje.

Cena za 100 g: 16,90 Kč

www.laformaggeria.com

 

Čerstvá smetana 38 %

Čerstvá smetana se vyrábí z pečlivě vybraného mléka z moravských stájí a oproti konkurenci má vyšší obsah tuku – 38 %. Největší rozdíl oproti konkurenčním výrobkům je také v typu tepelného ošetření – smetana z produkce Brazzale je pouze pasterovaná, zatímco naprostá většina smetan v České republice je ošetřena při ultra vysoké teplotě (UHT – 135 °C), při níž nepřežijí žádné bakterie, ani jejich spory, ale zničí se také typická vůně (v podstatě se změní chemické a senzorické vlastnosti). Právě díky tomuto šetrnějšímu ošetření si smetana uchovává vůni mléka a plnější chuť. Bohatá chuť je dána také vyšším obsahem tuku v této smetaně, protože právě tuk je v mléce nositelem aromat a vůní. Smetanu si zákazníci mohou koupit skutečně čerstvou, protože do obchodů se dostane hned 3. den od nadojení mléka. Smetana má trvanlivost 10 dnů a je vhodná na vaření i šlehání.

Cena 39,90 Kč

www.laformaggeria.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

6 tipů na bezpečný detox

Střevo je branou do těla. Prochází jím vše, co zkonzumujeme a většina z toho se zde také vstřebává. Jakékoliv poškození či disbalance střevní mikroflóry se může ošklivě podepsat na našem zdraví a potažmo psychice. Nový rok je ideální čas začít očistu těla a dobít energii na vše nadcházející. Držte se těchto jednoduchých 6 tipů a detox pro vás bude radostí.

číst dále ...

Vliv olivového oleje na vaše zdraví

Právě v této době je vhodné věnovat zvýšenou pozornost a péči svému zdraví. Již Homér označoval olivový olej za tekuté zlato, a to ještě zdaleka neměl k dispozici tolik vědeckých studií, jako máme my dnes. Pravidelné užívání olivového oleje je vhodné nejen pro prevenci civilizačních chorob, jako je rakovina a cukrovka, ale koriguje i hladinu cholesterolu nebo chrání krevní oběh. A jak jistě víte, lze ho užívat nejen vnitřně, ale také na tělo nebo vlasy.

číst dále ...

Stylové streetfoodové recepty pro vás a vaše přátele

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovné a známé české food-blogerky Markéta v troubě a S vášní pro jídlo, pro vás připravily chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

číst dále ...

10 tipů pro zdravější stravování v roce 2021: Jak odlehčit jídelníček po vánočním hodování

Jedním z nejčastějších předsevzetí do nového roku bývá redukce hmotnosti po vánočních svátcích. Mnoho lidí se tak uchýlí ke snížení příjmu kalorií na minimum, což ale nepředstavuje ideální řešení. Drastické omezení stravy většinou vede k nechvalně známému jojo efektu. Znovu nabrání ztracené váhy může navíc demotivovat natolik, že jediným výsledkem bývá návrat k původním stravovacím návykům. Existuje však několik základních pravidel, které pomohou nejen se shozením přebytečných kil, ale také k větší pestrosti jídelníčku.

číst dále ...

Suchej únor? Tak na ten se napijem – nealkoholický Hrozňáček od Rybízáku k tomu přímo vybízí

Únor se v České republice zapsal jako měsíc bez alkoholu. Pokud neradi trháte partu, ale chuť vína by vám chyběla, přesedlejte v únoru na nealkoholické ovocné víno. V sortimentu české značky Rybízák najdete výborné víno Hrozňáček – chutná skvěle, ale je bez alkoholu.

číst dále ...

Špaldová mouka v kuchyni

Věděli jste, že existuje něco jako pšenice špalda? Ano, opravdu existuje. A právě z ní se vyrábí špaldová mouka. K její výrobě se používají celá zrna včetně obalové části, díky tomu špaldová mouka obsahuje velké množství prospěšných látek. Naši prapraprapraprarodiče z ní vařili a pekli zcela běžně, nyní se do kuchyní opět vrací. Třikrát hurá.

číst dále ...

Zdravé pečení může být chutné, ale je třeba vědět, jak na něj

Nabídkou zdravých dortů se zaplnily tabule kaváren i restaurací. Přijít do podniku, který by nenabízel chutný zdravý dort, se dnes už jen tak nestane. Možná že jste zdravým dortům v oblíbené kavárně dali šanci a oblíbili si je, jen doma je ne a ne upéct. Profesionální cukrářka Olga Ceralová potvrzuje, že u zdravého pečení opravdu záleží, jestli víte, jak na něj.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy