REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skandinávské vánoční pomerančové sušenky podle Kateřiny Jaškové @milluji

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jestli hledáte nové druhy cukroví, které byste letos chtěli vyzkoušet, velmi doporučuji vyzkoušet tento recept na polomáčené pomerančové sušenky. Recept pochází z Dánska, ale já si jej trochu poupravila. V Dánsku se totiž do těsta nedává skořice, ale vanilka a z těsta se tvarují kolečka, kdežto já z nich udělala sušenky a ještě je namočila do čokolády. Tahle kombinace je ale za mne mnohem lepší, tak je vyzkoušejte také. 🙂


Ingredience:
Ingredience na cca 55 kousků:
275 gchlebové mouky
200 gzměklého másla La Formaggeria Gran Moravia
170 gmoučkového cukru
100 gmandlové mouky
2 kávové lžičkymleté skořice
1 kávová lžičkaprášku do pečiva bez fosfátu
1 kávová lžičkajedlé sody
1 ksvejce
najemno nastrouhaná kůra z 1 bio pomeranče
špetka soli
Poleva:
150 gvysokoprocentní čokolády
lyofilizované maliny a pistácie na ozdobu

Postup:
  1. Mouku, mandlovou mouku, prosátý cukr, máslo, vejce a sůl dejte do mísy od robotu. Zvolte nástavec typu K a nechte cca 10 minut zpracovat těsto. Na poslední minutu přidejte i skořici, pomerančovou kůru, sodu a prášek do pečiva.
  2. Troubu předehřejte na 200 stupňů.
  3. Rukama vytvořte stejně velké sušenky, které položte na plech vystlaný pečícím papírem a dejte péct na 10 minut do vyhřáté trouby. Po upečení nechte vychladnout.
  4. Maliny a pistácie rozmixujte nadrobno – zvlášť. Čokoládu rozpusťte.
  5. Vychladlé sušenky namočte půlkou do čokolády a posypte buď malinami nebo pistáciemi. Obalenou sušenku položte na plech s pečícím papírem a když je plech plný sušenek, dejte je do chladu, ať čokoláda ztuhne. Poté je můžete z papíru sejmout, přendat na talíř a servírovat.
  6. Uchovávejte v chladu uzavřené v krabičce.
Poznámka:

Zdroj: www.laformaggeria.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy