REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skořicová kolečka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená kolečka z másla, mouky, skořice a cukru, slepená krémem a ozdobená čokoládovou polevou.


Ingredience:
Na těsto:
380 ghladké mouky
260 gmásla
120 gmoučkového cukru
1 lžičkamleté skořice
Na ozdobu:
čokoládová poleva
Na krém:
350 mlsmetany
200 gmásla
100 gcukru krupice
50 gmoučkového cukru
40 gvanilkového pudinkového prášku
1 ksžloutku
1/2 balíčkuvanilkového cukru

Postup:

1. V prosáté hladké mouce rozdrobíme změklé máslo, přidáme moučkový cukr, mletou skořici, vejce a rychle vypracujeme těsto, které uložíme na 30 minut do chladu
2. Z vychladlého těsta vyválíme plát vysoký 4-5 mm, vykrájíme z něho kolečka a do poloviny vypíchneme ve středu malé kolečko
3. Rozložíme na plech vyloženým pečicím papírem, dáme do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C 5-7 minut, necháme vychladnout
4. Na krém roztavíme krupicový cukr na pánvičce na zlatočervený karamel, zalijeme 2 dl smetany a za stálého míchání rozvaříme
5. V hrnci rozmícháme ve zbytku smetany vanilkový pudinkový prášek a žloutek, přidáme karamel se smetanou a za stálého míchání uvedeme do varu
6. Pak krátce povaříme, sundáme z plotýnky a za občasného promíchání necháme vychladnout
7. Nakonec studený krém vyšleháme s moučkovým cukrem, změklým máslem a vanilkovým cukrem
8. Kolečka slepíme krémem a povrch ozdobíme tenkými proužky rozehřáté čokoládové polevy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

BistRAWveg má ambici být zdravým „mekáčem“

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdravá, ale protože bude chutnat. Tak představuje koncept bister bistRAWveg Stanislav Petříček, zakladatel a popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti Tp Consulting.

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy