Upečená kolečka z másla, mouky, skořice a cukru, slepená krémem a ozdobená čokoládovou polevou.
Ingredience:
Na těsto: | |
380 g | hladké mouky |
260 g | másla |
120 g | moučkového cukru |
1 lžička | mleté skořice |
Na ozdobu: | |
čokoládová poleva | |
Na krém: | |
350 ml | smetany |
200 g | másla |
100 g | cukru krupice |
50 g | moučkového cukru |
40 g | vanilkového pudinkového prášku |
1 ks | žloutku |
1/2 balíčku | vanilkového cukru |
Postup:
1. V prosáté hladké mouce rozdrobíme změklé máslo, přidáme moučkový cukr, mletou skořici, vejce a rychle vypracujeme těsto, které uložíme na 30 minut do chladu
2. Z vychladlého těsta vyválíme plát vysoký 4-5 mm, vykrájíme z něho kolečka a do poloviny vypíchneme ve středu malé kolečko
3. Rozložíme na plech vyloženým pečicím papírem, dáme do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C 5-7 minut, necháme vychladnout
4. Na krém roztavíme krupicový cukr na pánvičce na zlatočervený karamel, zalijeme 2 dl smetany a za stálého míchání rozvaříme
5. V hrnci rozmícháme ve zbytku smetany vanilkový pudinkový prášek a žloutek, přidáme karamel se smetanou a za stálého míchání uvedeme do varu
6. Pak krátce povaříme, sundáme z plotýnky a za občasného promíchání necháme vychladnout
7. Nakonec studený krém vyšleháme s moučkovým cukrem, změklým máslem a vanilkovým cukrem
8. Kolečka slepíme krémem a povrch ozdobíme tenkými proužky rozehřáté čokoládové polevy.