REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skořicová kolečka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená kolečka z másla, mouky, skořice a cukru, slepená krémem a ozdobená čokoládovou polevou.


Ingredience:
Na těsto:
380 ghladké mouky
260 gmásla
120 gmoučkového cukru
1 lžičkamleté skořice
Na ozdobu:
čokoládová poleva
Na krém:
350 mlsmetany
200 gmásla
100 gcukru krupice
50 gmoučkového cukru
40 gvanilkového pudinkového prášku
1 ksžloutku
1/2 balíčkuvanilkového cukru

Postup:

1. V prosáté hladké mouce rozdrobíme změklé máslo, přidáme moučkový cukr, mletou skořici, vejce a rychle vypracujeme těsto, které uložíme na 30 minut do chladu
2. Z vychladlého těsta vyválíme plát vysoký 4-5 mm, vykrájíme z něho kolečka a do poloviny vypíchneme ve středu malé kolečko
3. Rozložíme na plech vyloženým pečicím papírem, dáme do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C 5-7 minut, necháme vychladnout
4. Na krém roztavíme krupicový cukr na pánvičce na zlatočervený karamel, zalijeme 2 dl smetany a za stálého míchání rozvaříme
5. V hrnci rozmícháme ve zbytku smetany vanilkový pudinkový prášek a žloutek, přidáme karamel se smetanou a za stálého míchání uvedeme do varu
6. Pak krátce povaříme, sundáme z plotýnky a za občasného promíchání necháme vychladnout
7. Nakonec studený krém vyšleháme s moučkovým cukrem, změklým máslem a vanilkovým cukrem
8. Kolečka slepíme krémem a povrch ozdobíme tenkými proužky rozehřáté čokoládové polevy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy