REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční Pavlova s perníčkovým krémem podle Kateřiny Jaškové @milluji

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve spolupráci s La Formaggerií jsem připravila recept na mini Pavlovy s perníčkovým krémem. A je to vážně skvělá záležitost. Já těmto bílým dortíkům naprosto propadla a věřím, že Vám budou chutnat stejně jako mě. 🙂


Ingredience:
Ingredience na 16 kousků:
Pavlovy:
220 gtřtinového cukru
2 polévkové lžícekukuřičného škrobu prosátého
1 kávová lžičkabílého vinného octa
4 ksbílky
Krém:
500 gčerstvé smetany ke šlehání 38 % z La Formaggeria Gran Moravia
500 gricotty značky La Formaggeria Gran Moravia
250 gmascarpone
2 polévkové lžícemoučkového cukru
2 kávové lžičkyperníkového koření
2 kávové lžičkymleté skořice
Na ozdobení:
dužina granátového jablka, segmenty pomerančů, mleté pistácie, rozmarýn

Postup:
  1. Cukr lehce rozmixujte, aby byl strukturou napůl mezi krupicovým a moučkovým.
  2. Troubu předehřejte na 140 stupňů, spodní a dolní ohřev bez horkovzduchu.
  3. Bílky dejte do mísy od robotu, zvolte nástavec typu šlehací metla a začněte na vysoký stupeň šlehat do sněhu (nebo vyšlehejte ručně). Po 1 minutě začněte po lžících přidávat cukr. Vždy počkejte, až se cukr zašlehá a přidejte další lžíci. Šlehejte na skoro nejvyšší stupeň cca 10 minut, sníh by měl být lesklý a měl by tvořit ostré špičky. Nakonec ještě do sněhu zašlehejte škrob a vinný ocet.
  4. Nyní vyložte 2 plechy pečícím papírem. Sníh přendejte do zdobícího sáčku s hvězdicovou špičkou a na plechy nastříkejte kruhové mini Pavlovy.
  5. Plechy vložte do trouby a ihned snižte teplotu na 115 stupňů. Při této teplotě sušte Pavlovy 90 minut. Když jsou Pavlovy usušené, vyndejte plechy a nechte je vychladnout.
  6. Mezitím připravte krém – ricottu rozmixujte spolu s mascarpone, skořicí, perníkovým kořením a cukrem a smetanu vyšlehejte do tuha. Ricottu s mascarpone poté opatrně zašlehejte do smetany.
  7. Připravte si i komponenty na ozdobu – z pomeranče odkrojte kolem dokola slupku a poté vykrojte jednotlivé měsíčky. Z granátového jablka vyjměte dužinu.
  8. Krém přendejte do zdobícího sáčku s hvězdicovou tryskou a na jednotlivé Pavlovy naneste krém. Nakonec na krém položte plátek pomeranče, dužinu granátového jablka, posypte mletými pistáciemi a ozdobte rozmarýnem.
Poznámka:

Zdroj: www.laformaggeria.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy