REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční perníkové kartičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kartičky z upečeného perníkového těsta spojené fíkovo-ořechovou náplní, přelité citronovou polevou, zdobené mandlemi.


Ingredience:
1 balíčekhotového pernikového těsta
loupané mandle na ozdobu
Na náplň:
70 gmoučkového cukru
50 gmletých vlašských ořechů
30 gsušených fíků
1 lžičkarybízové zavařeniny
1-2 lžícerumu
Na polevu:
200 gmoučkového cukru
1-2 lžičkycitronové šťávy

Postup:

1. Z perníkového těsta vyválíme plát silný asi 3 mm a formičkou ve tvaru obdélníčku z něho vykrájíme kartičky
2. Rozložíme na plech, pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 10 minut a necháme vychladnout
3. Mezitím do mísy dáme na jemno umleté vlašské ořechy i fíky, přidáme moučkový cukr, rybízovou zavařeninu, rum a vše dobře promícháme
4. Kartičky potřeme fíkovo-ořechovou náplní a vždy dvě kartičky spojíme k sobě
5. Polijeme citronovou polevou utřenou dohladka z moučkového cukru a po kapkách přidávané citronové šťávy.

Doporučení:

Perníkové těsto si samozřejmě můžete připravit i doma, recept najdete zde: Perníkové těsto – základní recept.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy