REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vytuněné marinády od Labety. 5 originálních receptů na grilovací marinády

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kdo by rád neposeděl u grilu s rodinou či dobrými přáteli? Asi nikdo. A tak tu máme pár tipů na skvělé recepty z naší databáze kuchařky ReceptyOnLine.cz, které můžete použít právě při přípravě nějakého dobrého grilovaného masa. Recepty v článku se objeví po kliknutí na jejich název nebo fotografii!


1.

Barbecue neboli BBQ omáčka – Barbecue omáčka se dá běžně koupit, ale té domácí se nic nevyrovná – je levná, chutná, snadná na přípravu a přesně víte, co jste do ní dali.

 

2.

Pikantní pivní marináda – Čeká vás pánská jízda? Ta se rozhodně neobejde bez pořádné grilovačky. A aby maso mělo opravdový říz, je tu naše pikantní pivní marináda, která dodá šmrnc každé flákotě masa! Stačí pár základních ingrediencí a samozřejmě dobré pivo – to nesmí chybět.

 

3.

Ďábelská marináda – Patří vaše chuťové pohárky mezi milovníky všeho pikantního? Tak to musíte vyzkoušet náš recept na ďábelskou marinádu. Kombinace sladkého medu a pikantních papriček zkrátka a jednoduše funguje. Tak kdo z vás se nebojí a své grilování trochu přiostří?

 

4.

Pikantní chilli marináda – Svěží, ostrá a zkrátka dokonalá. Přesně taková je naše pikantní chilli marináda. Nebo vaše. Stačí vyzkoušet náš nový recept! Její příprava vám nezabere příliš času, zato vaši strávníci se budou ještě dlouho olizovat. Možná ji budete dělat poprvé, ale rozhodně ne naposled.

 

5.

Svěží citronová marináda – Přestože frčí především pikantní chutě a bylinky, v létě to chce něco jemnějšího a svěžejšího. Co takhle naložit maso do citrónové marinády? Výborná je jak na kuřecí paličky, tak si skvěle rozumí i s rybami či krevetami. Čeká vás zahradní párty? Překvapte své přátele chutěmi, na které jen tak nezapomenou.

 

Další recepty na marinády najdete v naší databázi internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz zde: Marinády, potírání a grilovací láky, omáčky

Zdroj: Labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Ty nejlepší vyzkoušené recepty z pampelišek – TOP výběr osvědčených pampeliškových receptů!

Pampeliška (botanický název: Smetanka lékařská) je jedlá květina která podporuje chuť k jídlu, příznivě ovlivňuje činnost ledvin a jater. Pampeliška má v kuchyni všestranné využití. Mladé lístky s vysokým obsahem vitaminu C se používají na saláty nebo do masových nádivek, z květů můžeme připravit výborný pampeliškový med nebo víno, výborný je i sirup či želé. Čerstvý stvol pomáhá při chronickém zánětu jater (hepatitidě) a u cukrovkářů. Stvoly mohou rozpustit žlučníkové kameny. Kořen pak využíváme například na přípravu zdravotních čajů. Tady vám přinášíme výběr těch nejlepších receptů na kuchyňské zpracování pampelišek z naší databáze kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Vše, co potřebujete vědět o bylinkách a jak je využít v kuchyni

Máta, bazalka, petržel i pažitka – bez zelených bylinek si jen málokdo z nás dokáže představit jarní a letní recepty. Ať už připravujete polévku, maso na grilování či letní salát, určitě by ve vašem receptáři neměly chybět čerstvě nasekané bylinky. Jak ale tyto pochoutky kombinovat a jak s nimi pracovat v kuchyni? Představíme si čtyři nejčastější druhy.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy