Zvěřina
Vítanou změnou dosti jednotvárného výběru masitých pokrmů poskytuje sezónní tržní období zvěřiny. Pokrmy upravené z masa zvěře se vyznačují charakteristickou, od jiných mas odlišnou „divokou“ chutí a aromatickým pachem a (s výjimkou mas z divočáků) libovostí. Maso zvěře není proto tak sytivé a nemá takovou kalorickou hodnotu jako většina mas jatečných zvířat, zato však nad ně vyniká větším obsahem vitamínů a železa.
Divoké husy a jejich úprava v kuchyni
Holub hřivnáč, lov a následující přeměna v pochoutku
Pokrmy z masa zvěře pernaté
Pokrmy z masa zvěře srstnaté drobné
Pokrmy z masa zvěře srstnaté velké
Pokrmy z masa zvěře vodní pernaté
Svazování neboli drezírování zvěře pernaté
Zvěřina medvědí (neboli medvědina)
Zvěřinové pokrmy
reklama