REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zvěřina medvědí (neboli medvědina)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Toto maso se objevuje na trhu již jen zřídka, ačkoli je velmi chutné. Obzvláště jemné maso je z medvědů jednoročních až dvouročních.


Přesto však je nutné medvědinu naložit na 2 až 3 dny do mořidla, aby byla dost kyprá. K přípravě pokrmů se používá všech obvyklých částí zvířete jako u ostatní zvěřiny, nejvíce však kýt neboli medvědích šunek a tlap.

Medvědi však bývají trichinózní, proto je velmi nutné, aby jejich maso před použitím bylo podrobeno veterinární prohlídce!

Dle Viléma Vrabce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy