REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Čachochbili z kuřete

Kuřecí prsíčka osmahnutá na oleji a dušená doměkka spolu s cibulí, rajským protlakem a česnekem.

Čachovbili

Kuřecí paličky nebo kuře naporcované na osminky, podušené spolu s konzervovanými, oloupanými rajskými jablíčky a kořením adžika. Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od pana Bohumila Klepla.

Gruzínský šašlik

Skopové maso nakrájené na kostky, přes noc naložené, napíchané na grilovací jehly spolu s cibulí, grilované na venkovním roštu.

Kuře Čochašbili II.

Recept z gruzínské kuchyně na jednoduchou, přitom ale velice chutnou úpravu kuřete. Jde o kostky kuřete zprudka orestované, pak podušené doměkka spolu s paprikou, cibulí a nakonec i rajčaty.

Kuře po gruzínsku

Kuře upečené na cibulovém základě se slaninou, paprikou a chilli papričkami doměkka.

Kuře Tabako

Částečně vykostěné kuře upečené v celku, rozlomené na půlky a zatížené nějakým vhodným závažím.

Kuře Tabako II.

Smažené a provoněné česnekem, to je v oleji zprudka opečené, zatížené kuře Tabako. Právě takové kuře si rádi vychutnají v Gruzii. Tam se smaží v oleji dvě půlky menšího kuřete zbavené páteře a hrudí, ale čtvrtky kuřete se vám určitě lépe vlezou do hrnce. Název pokrmu pochází od nádoby používané při jeho přípravě, zvané „taba“, „tapa“ nebo „tava“. My si ale vystačíme se dvěma vhodnými hrnci!

Kuřecí Čachochbili

Gruzínská národní specialita, jež se připravuje nejčastěji z kuřete, ale také z hovězího a skopového masa, rajčat, cibule, česneku, bylinek a koření.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy