REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gruzínský šašlik

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skopové maso nakrájené na kostky, přes noc naložené, napíchané na grilovací jehly spolu s cibulí, grilované na venkovním roštu.


Ingredience:
1 kgskopové kýty
120 gcibule
65 goleje
50 gmásla
zelená petrželka
česnek
citron
pepř
sůl

Postup:

1. Odblaněnou, odleženou kýtu nakrájíme na kostky, osolíme ji, okořeníme pepřem, potřeme prolisovaným česnekem, zakápneme olejem a necháme do druhého dne v chladu rozležet
2. Připravené maso druhý den napichujeme na jehly spolu s kolečky cibule, grilujeme na roštu
3. Na talířích šašlik zakápneme rozpuštěným máslem, ozdobíme sekanou petrželkou a plátkem citronu a ihned podáváme.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory, studené, chuťově výrazné omáčky a nejlépe grilovanou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy