Skopové maso nakrájené na kostky, přes noc naložené, napíchané na grilovací jehly spolu s cibulí, grilované na venkovním roštu.
Ingredience:
1 kg | skopové kýty |
120 g | cibule |
65 g | oleje |
50 g | másla |
zelená petrželka | |
česnek | |
citron | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Odblaněnou, odleženou kýtu nakrájíme na kostky, osolíme ji, okořeníme pepřem, potřeme prolisovaným česnekem, zakápneme olejem a necháme do druhého dne v chladu rozležet
2. Připravené maso druhý den napichujeme na jehly spolu s kolečky cibule, grilujeme na roštu
3. Na talířích šašlik zakápneme rozpuštěným máslem, ozdobíme sekanou petrželkou a plátkem citronu a ihned podáváme.
Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory, studené, chuťově výrazné omáčky a nejlépe grilovanou zeleninou.