Kuřecí paličky nebo kuře naporcované na osminky, podušené spolu s konzervovanými, oloupanými rajskými jablíčky a kořením adžika. Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od pana Bohumila Klepla.
Ingredience:
1,2 kg | kuřecích paliček bez kůže nebo kuře nakrájené na osminky |
2 plechovky | oloupaných konzervovaných rajčat |
2 ks | cibule |
koření adžika | |
olivoý olej |
Postup:
1. Očištěné kuře stáhneme z kůže a naporcujeme na osminky, z paliček také odstraníme kůži, pak maso hojně potřeme adžikou
2. Kuřecí kousky zprudka orestujeme na olivovém oleji, maso vytáhneme a do stejné pánve vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, chvíli restujeme, vrátíme zpět opečené maso, přidáme oloupaná rajčata i s nálevem a pod pokličkou pokrm dusíme 60-90 minut
3. Hotové kuřecí maso i s omáčkou podáváme s pečivem.
V Gruzii se k tomuto pokrmu servíruje lavaš. Lavaš je chléb východního Středomoří a Kavkazu. Recept najdete zde: Lavaše.