REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí Čachochbili

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Gruzínská národní specialita, jež se připravuje nejčastěji z kuřete, ale také z hovězího a skopového masa, rajčat, cibule, česneku, bylinek a koření.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500-600 gkuřecího masa (prsa nebo nohy bez kůže a kostí)
400 g (1 plechovka)krájených nakládaných rajčat
4 ksstředně velká rajčata
2-4 ksstroužky česneku
2 ksvětší cibule
1 kschilli papričku nebo feferonku
mletá sladká paprika
čerstvý koriandr, petržalka, saturejka, bazalka...
máslo+kapka oleje
voda na podlití
pepř
sůl

Postup:
  1. Oloupané, na tenká kolečka pokrájené cibule orestujeme na másle s kapkou rostlinného oleje
  2. K cibuli přidáme na kousky pokrájené kuřecí maso a na kousky pokrájená čerstvá rajčata, vše osolíme, okořeníme pepřem, podlijeme vodou, vody dáme tolik, aby bylo maso po vodou, ale ne více
  3. Dusíme zaklopené, občas vše zamícháme, po chvíli přidáme i rajčata s plechovky včetně nálevu, dusíme, až bude maso úplně měkké, což ale netrvá dlouho
  4. Do pokrmu přidáme oloupané, prolisované stroužky česneku, na kolečka pokrájenou chilli papričku, dochutíme mletou sladkou paprikou a pepřem, nakonec přidáme nasekané čerstvé bylinky, ochutnáme, pokrm dosolíme
  5. Dále již jen krátce podusíme, zamícháme a můžeme servírovat.
Doporučení:

Při přípravě rustikálního Čachochbili (viz. foto) naporcujeme kuře na osminky, nebo kuře vykostíme, ale u noh a křidélek necháme kosti, ostatní maso nakrájíme na kostky a jinak postupujeme podle tohoto receptu. Ovšem příprava bude trvat o něco déle, stejně tak pokrm musíme déle dusit, aby se udělalo i maso u kostí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

6 tipů na bezpečný detox

Střevo je branou do těla. Prochází jím vše, co zkonzumujeme a většina z toho se zde také vstřebává. Jakékoliv poškození či disbalance střevní mikroflóry se může ošklivě podepsat na našem zdraví a potažmo psychice. Nový rok je ideální čas začít očistu těla a dobít energii na vše nadcházející. Držte se těchto jednoduchých 6 tipů a detox pro vás bude radostí.

číst dále ...

Cena medu zůstane i přes velký nedostatek českého lesního medu stejná, očekává se rekordní zájem

Český lesní med koncem ledna v obchodech dojde z důvodu špatné snůšky, komentuje situaci Milan Špaček z firmy Medokomerc, která je největším tuzemským zpracovatelem medu. Včely vyprodukovaly v roce 2020 nejméně medu za posledních 20 let.

číst dále ...

Vliv olivového oleje na vaše zdraví

Právě v této době je vhodné věnovat zvýšenou pozornost a péči svému zdraví. Již Homér označoval olivový olej za tekuté zlato, a to ještě zdaleka neměl k dispozici tolik vědeckých studií, jako máme my dnes. Pravidelné užívání olivového oleje je vhodné nejen pro prevenci civilizačních chorob, jako je rakovina a cukrovka, ale koriguje i hladinu cholesterolu nebo chrání krevní oběh. A jak jistě víte, lze ho užívat nejen vnitřně, ale také na tělo nebo vlasy.

číst dále ...

Stylové streetfoodové recepty pro vás a vaše přátele

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovné a známé české food-blogerky Markéta v troubě a S vášní pro jídlo, pro vás připravily chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

číst dále ...

Nápadité recepty, díky nimž zase dopnete kalhoty

Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše a v prvním měsíci roku můžeme mít problém dopnout pásek, kalhoty, sukni… Navíc se zase proměnily naše chutě a my toužíme po něčem vyloženě lehkém, nepříliš mastném. Pozor, to ovšem neznamená, že to nebude dobré! Pokud je pokrm nabitý kvalitními surovinami, které poznáte také díky značkám kvality (např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio), zažijete chuťové orgie. A navíc pak budete mít v bříšku jako v pokojíčku. Pojďme na to.

číst dále ...

Suchej únor? Tak na ten se napijem – nealkoholický Hrozňáček od Rybízáku k tomu přímo vybízí

Únor se v České republice zapsal jako měsíc bez alkoholu. Pokud neradi trháte partu, ale chuť vína by vám chyběla, přesedlejte v únoru na nealkoholické ovocné víno. V sortimentu české značky Rybízák najdete výborné víno Hrozňáček – chutná skvěle, ale je bez alkoholu.

číst dále ...

Špaldová mouka v kuchyni

Věděli jste, že existuje něco jako pšenice špalda? Ano, opravdu existuje. A právě z ní se vyrábí špaldová mouka. K její výrobě se používají celá zrna včetně obalové části, díky tomu špaldová mouka obsahuje velké množství prospěšných látek. Naši prapraprapraprarodiče z ní vařili a pekli zcela běžně, nyní se do kuchyní opět vrací. Třikrát hurá.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy