Částečně vykostěné kuře pečené v celku, rozlomené na půlky.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
8 ks | rajčat |
5 ks | stroužků česneku |
2 lžíce | drobně nasekaného kopru a cibule |
1 dl | oleje |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné kuře na hřbetě nařízneme po celé jeho délce a krk s páteří odsekneme (masité kosti můžete využít na přípravu polévky)
2. Rozevřené kuře rozklepeme, osolíme, silně potřeme utřeným česnekem a dáme do hrnce na rozpáleném oleji opéci
3. Kuře zakryjeme menší poklicí a tu zatížíme závažím, aby maso bylo stlačené ke dnu nádoby 4. Opékáme na mírném ohni 20-30 minut z obou stran dozlatova
5. Hotové kuře upravíme na nahřátou mísu a zvlášť podáváme na čtvrtky nakrájená rajčata v olejové zálivce, ochucená solí, pepřem, posypaná usekaným koprem a cibulkou.
Servírujeme s bramborovými hranolky nebo čerstvým pečivem.
Poznámka:Takto upravené kuře můžeme i grilovat na roštu.