REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře Tabako

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Částečně vykostěné kuře pečené v celku, rozlomené na půlky.


Ingredience:
1 kskuřete
8 ksrajčat
5 ksstroužků česneku
2 lžícedrobně nasekaného kopru a cibule
1 dloleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře na hřbetě nařízneme po celé jeho délce a krk s páteří odsekneme (masité kosti můžete využít na přípravu polévky)
2. Rozevřené kuře rozklepeme, osolíme, silně potřeme utřeným česnekem a dáme do hrnce na rozpáleném oleji opéci
3. Kuře zakryjeme menší poklicí a tu zatížíme závažím, aby maso bylo stlačené ke dnu nádoby 4. Opékáme na mírném ohni 20-30 minut z obou stran dozlatova
5. Hotové kuře upravíme na nahřátou mísu a zvlášť podáváme na čtvrtky nakrájená rajčata v olejové zálivce, ochucená solí, pepřem, posypaná usekaným koprem a cibulkou.

Doporučení:

Servírujeme s bramborovými hranolky nebo čerstvým pečivem.

Poznámka:

Takto upravené kuře můžeme i grilovat na roštu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy