dušené
Cibule na víně
Oloupané malé cibulky orestované na másle, posypané cukrem, nakonec podušené v bílém víně s citrónovou šťávou a trochou octa.
Játrové noky s omáčkou
Noky z jater, cibule, vína, česneku a smetany, podávané s rybízovou omáčkou.
Kapr nebo jiná ryba na víně
Porce kapra nebo jiné vhodné ryby zprudka opečené na oleji, pak podušené v kořeněném nálevu doměkka spolu s orestovanou zeleninou, maso vykostěné, proložené zeleninou a zalité studeným nálevem, podávané dobře vychlazené.
Kuřecí prsa nastudeno
Kuřecí prsa podušené na zelenině, nakrájená na plátky, servírovaná přelitá zeleninovou omáčkou.
Mrkvové pyré v aspiku
Ve vývaru, na cibulovém základě, podušená mrkev, rozmixovaná na pyré, promíchaná se želatinou, servírovaná ztuhnutá nakrájená na plátky.
Žampionová paštika
Jemná paštika vláčné konzistence s jemně kořeněnou chutí a vůní po použitých suroviných.
Žampiónový salát s vínem
Chutný předkrm z žampiónů, bílého vína a koření.
reklama