REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa nastudeno

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí prsa podušené na zelenině, nakrájená na plátky, servírovaná přelitá zeleninovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gkuřecích prsíček
1/2 kelímkuzakysané smetany
3 lžičkyocta
2 lžícecitrónové šťávy
1/8 lbílého vína
2 kspórku
2 ksmrkve
1 kscitrónu
1 kscibule
voda
na špičku nože cayenského pepře
muškátový oříšek
pažitka
pepř
sůl

Postup:

1. Zeleninu očistíme a povaříme v 0,5 l vody a bílém víně
2. Kuřecí maso okořeníme a položíme na zeleninu, pod pokličkou, při střední teplotě dusíme doměkka asi 40 minut
3. Maso vyjmeme z vývaru, zabalíme do potravinářské fólie a necháme zchladnout
4. Vývar slijeme, zeleninu dáme zvlášť a společně se smetanou rozmixujeme, vývar pak promícháme s rozmixovanou hmotou
5. Omáčku dochutíme octem, citrónovou šťávou a cayenským pepřem
6. Pažitku nastříháme nůžkami a přidáme do omáčky, citrón nakrájíme na tenká kolečka
7. Vychladlé kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky a upravíme je na talíři, přelijeme omáčkou a ozdobíme citrónem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy