REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játrové noky s omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Noky z jater, cibule, vína, česneku a smetany, podávané s rybízovou omáčkou.


Ingredience:
200 gjater (vepřových nebo telecích)
100 gslaniny
1 dlčerveného vína
1 kscibule
1 ksstroužku česneku
3 lžícesmetany
mletý kmín
mletý pepř
lístky polníčku na ozdobu
kuličky rybízu na ozdobu
sůl
Na rybízovou omáčku:
100 grybízové marmelády
50 gčerveného rybízu
trochu červeného vína
mletý bílý pepř

Postup:

1. Nejdříve si připravíme rybízovou omáčku; rybízovou marmeládu rozmícháme s červeným vínem, přidáme kuličky rybízu, opepříme, dobře promícháme a uložíme v chladu
2. Drobně nakrájenou slaninu rozehřejeme v kastrolku, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji opečeme
3. Přidáme očištěná, na menší kousky nakrájená játra, oloupaný prolisovaný stroužek česneku, trochu kmínu i pepře, krátce orestujeme, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou 15 minut doměkka 4. Po vychladnutí směs rozmixujeme se smetanou na hladkou hmotu, kterou osolíme a dvěma namočenými lžícemi vytvarujeme noky
5. Rozdělíme je na talíře, doplníme připravenou omáčkou, ozdobíme polníčkem i kuličkami rybízu a podáváme s opečenými toasty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy