REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játrové noky s omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Noky z jater, cibule, vína, česneku a smetany, podávané s rybízovou omáčkou.


Ingredience:
200 gjater (vepřových nebo telecích)
100 gslaniny
1 dlčerveného vína
1 kscibule
1 ksstroužku česneku
3 lžícesmetany
mletý kmín
mletý pepř
lístky polníčku na ozdobu
kuličky rybízu na ozdobu
sůl
Na rybízovou omáčku:
100 grybízové marmelády
50 gčerveného rybízu
trochu červeného vína
mletý bílý pepř

Postup:

1. Nejdříve si připravíme rybízovou omáčku; rybízovou marmeládu rozmícháme s červeným vínem, přidáme kuličky rybízu, opepříme, dobře promícháme a uložíme v chladu
2. Drobně nakrájenou slaninu rozehřejeme v kastrolku, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji opečeme
3. Přidáme očištěná, na menší kousky nakrájená játra, oloupaný prolisovaný stroužek česneku, trochu kmínu i pepře, krátce orestujeme, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou 15 minut doměkka 4. Po vychladnutí směs rozmixujeme se smetanou na hladkou hmotu, kterou osolíme a dvěma namočenými lžícemi vytvarujeme noky
5. Rozdělíme je na talíře, doplníme připravenou omáčkou, ozdobíme polníčkem i kuličkami rybízu a podáváme s opečenými toasty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy