REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní maso a droby


Husí játra v husím sádle

V mléce přes noc máčená husí játra, druhý den na 2 hodiny naložená do koňaku, pak zprudka opečená na sádle, uložená do sklenice, zalitá tekutým sádlem, po ztuhnutí skladovaná v chladu.

Husí játra v sádle

Husí játra v sádle patří i dnes ke kulinářským zážitkům, i když jde o dobrotu připravovanou již v dobách dávno minulých. Zde je námi vyzkoušený recept z receptáře našich babiček a prababiček.

Paštika z kuřecích jater se smrži

Originální recept Dalibora Marounka, vášnivého mykologa a autora několika houbařských kuchařek na luxusní paštiku, za kterou by se nemusel stydět ani kuchař s michelinskou hvězdou! Přitom recept není nijak složitý.

Salát z volské tlamy

Recept z Velké kuchařky Viléma Vrabce z roku 1968. Tento salát se dříve prodával i v automatech a bufetech za dob totality. Volskou tlamu lze dnes koupit například u soukromého farmáře, který chová býky a krávy. Salát se opět objevil na českém trhu. Na internetu jsou firmy, které se jeho výrobou zabývají i dnes.

Silvestrovský Šnečí kaviár s jahodami

Suroviny pro 2-4 osoby, cena surovin na 1 osobu (4 porce) – jen cca 75,- Kč

Šnečí játra

Skvělý předkrm vhodný například jako součást silvestrovského menu. Suroviny pro 2-4 osoby, cena surovin na 1 osobu (4 porce) – jen cca 65,-Kč

Telecí s rybí omáčkou

V celku upečená telecí svíčková, servírovaná studená nakrájená na plátky, přelitá tuňákovou omáčkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy