REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husí játra v husím sádle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V mléce přes noc máčená husí játra, druhý den na 2 hodiny naložená do koňaku, pak zprudka opečená na sádle, uložená do sklenice, zalitá tekutým sádlem, po ztuhnutí skladovaná v chladu.


Ingredience:
300 ghusích jater
300 ghusího sádla
2 lžícekoňaku
mléko
pepř
sůl

Postup:

1. Husí játra namočíme přes noc do mléka
2. Druhý den játra vyjmeme, osušíme, polijeme koňakem a necháme ještě 2 hodiny marinovat
3. Osušíme je ubrouskem a opečeme na sádle tak, aby byla dobře propečená, nezapomeneme je osolit a okořenit pepřem
4. Opečená játra naskládáme do skleničky a zalijeme horkým husím sádlem, necháme vystydnout
5. Uložíme do chladu, takto vydrží dva měsíce.

Doporučení:

Podáváme s chlebem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy