V mléce přes noc máčená husí játra, druhý den na 2 hodiny naložená do koňaku, pak zprudka opečená na sádle, uložená do sklenice, zalitá tekutým sádlem, po ztuhnutí skladovaná v chladu.
Ingredience:
300 g | husích jater |
300 g | husího sádla |
2 lžíce | koňaku |
mléko | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Husí játra namočíme přes noc do mléka
2. Druhý den játra vyjmeme, osušíme, polijeme koňakem a necháme ještě 2 hodiny marinovat
3. Osušíme je ubrouskem a opečeme na sádle tak, aby byla dobře propečená, nezapomeneme je osolit a okořenit pepřem
4. Opečená játra naskládáme do skleničky a zalijeme horkým husím sádlem, necháme vystydnout
5. Uložíme do chladu, takto vydrží dva měsíce.
Podáváme s chlebem.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika