REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí s rybí omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku upečená telecí svíčková, servírovaná studená nakrájená na plátky, přelitá tuňákovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gtelecí svíčkové
3 lžíceoleje
drcený barevný pepř
voda na podlití
sůl
Na rybí omáčku:
1 plechovkatuňáka ve vlastní šťávě
3 ksančovičky naložené v oleji
2 ksvejce uvařená na tvrdo
5 lžickaparů
2 lžíceolivového oleje
2 lžícemajonézy
1 lžícecitrónové šťávy
vývar podle potřeby
pepř
sůl

Postup:

1. Telecí v celku osolíme a obalíme v pepři, na pánvi na rozehřátém oleji maso ze všech stran opečeme
2. Opečené maso dáme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme doměkka (maso musí zůstat uvnitř růžové), hotové necháme zchladnout
3. Vejce oloupeme a z bílků vyloupneme žloutek, bílek již nebudeme potřebovat
4. Žloutky dáme do mixéru, přidáme tuňáka, ančovičky, 3 lžíce kaparů a majonézu, vše rozmixujeme na jemno
5. Přilijeme 2 lžíce olivového olej, citrónovou šťávu a znovu rozšleháme, podle chuti osolíme a okořeníme pepřem, příliš husou omáčku rozředíme studeným vývarem
6. Zchladlou telecí pečeni nakrájíme na plátky a na talířích přelijeme tuňákovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy