REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

různě upravené maso servírované při domácí zabijačce

Ovar s jablečným křenem

Vepřová kolena uvařená ve vývaru, servírovaná s jablečným křenem.

Ovar z vepřové hlavy s křenovou omáčkou

V osolené vodě povařené maso z vepřové hlavy, kolena nebo předního vepřového masa, servírované se sladkokyselou omáčkou ostřejší chutě.

Ovarová hlava

Recept na přípravu vepřové hlavy při zabijačce.

Vepřové ovarové koleno

Dva až tři plátky vařeného vepřového kolena servírované přelité vývarem, s čerstvým chlebem, křenem a hořčicí.

Vepřový ovarový bůček

Na plátky nakrájený vařený zmasilý bůček s kostí, servírovaný přelitý trochou horkého vývaru.

Vepřový prejt

Doměkka uvařená polovina vepřové hlavy, obraná, pomletá spolu s játry, promíchaná s máčenou žemlí a kořením, upečená v troubě ve formě prejtu.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy