REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové ovarové koleno

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dva až tři plátky vařeného vepřového kolena servírované přelité vývarem, s čerstvým chlebem, křenem a hořčicí.


Ingredience:
1,5 kgvepřového kolena s kostí
150 gcibule
50 gsoli
1,5 gpepře
voda

Postup:

1. Pečlivě opálené, očištěné koleno opláchneme pod studenou tekoucí vodou, vložíme do vařící vody
2. Osolíme, přidáme pepř a rozkrájenou cibuli a zvolna vaříme pod poklicí doměkka
3. Koleno vyjmeme a vykostíme, servírujeme nakrájené na plátky a mírně přelité horkým vývarem.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme čerstvý chléb, nastrouhaný křen a hořčici.

Poznámka:

Při přípravě pokrmu v tlakovém hrnci zkrátíme dobu potřebnou k uvaření masa až na polovinu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy