Na plátky nakrájený vařený zmasilý bůček s kostí, servírovaný přelitý trochou horkého vývaru.
Ingredience:
1 kg | vepřového zmasilého bůčku s kostí |
150 g | cibule |
50 g | soli |
1,5 g | kuliček černého pepře |
voda |
Postup:
1. Bůček i s kostí opláchneme, vložíme do vařící vody, osolíme
2. Přidáme kuličky černého pepře a oloupanou, na čtvrtky rozkrájenou cibuli
3. Zvolna vaříme pod poklicí doměkka.
4. Horký bůček vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na plátky i ihned servírujeme.
Jako přílohu podáváme křen nebo křenex, hořčici a samozřejmě čerstvý chléb.
Poznámka:Při přípravě pokrmu v tlakovém hrnci zkrátíme dobu potřebnou k uvaření masa až na polovinu.