REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový ovarový bůček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nakrájený vařený zmasilý bůček s kostí, servírovaný přelitý trochou horkého vývaru.


Ingredience:
1 kgvepřového zmasilého bůčku s kostí
150 gcibule
50 gsoli
1,5 gkuliček černého pepře
voda

Postup:

1. Bůček i s kostí opláchneme, vložíme do vařící vody, osolíme
2. Přidáme kuličky černého pepře a oloupanou, na čtvrtky rozkrájenou cibuli
3. Zvolna vaříme pod poklicí doměkka.
4. Horký bůček vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na plátky i ihned servírujeme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme křen nebo křenex, hořčici a samozřejmě čerstvý chléb.

Poznámka:

Při přípravě pokrmu v tlakovém hrnci zkrátíme dobu potřebnou k uvaření masa až na polovinu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy