REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový prejt

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doměkka uvařená polovina vepřové hlavy, obraná, pomletá spolu s játry, promíchaná s máčenou žemlí a kořením, upečená v troubě ve formě prejtu.


Ingredience:
1/2 ksvepřové hlavy
2 ksstroužky česneku
2 ksžemle
1 šálekvývaru (získáme při vaření hlavy)
100 gvepřových jater
strouhanka
majoránka
zázvor
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou vepřovou hlavu uvaříme v osolené vodě doměkka, maso obereme z kostí a pomeleme i s játry na masovém strojku
2. Přidáme namočené a vymačkané žemle, dochutíme solí a kořením, směs trochu zředíme vývarem z masa
3. Do dobře sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče přendáme připravenou masovou směs, pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C dozlatova
4. Takto připravený prejt krájíme na porce a podáváme například s vařenými brambory a dušeným zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy