REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višňové víno s griotkovou vůní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Víno připravené z vykvašených višní, vody, griotkové tresti a cukru.


Ingredience:
1,5 kgvišní
1,3 kgcukru
1,5 lvody
griotková tresť

Postup:

1. Vyšně vymačkáme vařečkou v pětilitrové sklenici
2. Vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout a pak ji nalijeme na višně (můžeme přidat kvasinky)3. Necháme kvasit 6 týdnů
4. Stočíme z kalů do jiné nádoby a opět uzavřeme a necháme stát alespoň 4 týdny
5. Víno ochutíme griotkovou trestí (na 1 l vína přidáme 10 ml tresti) 6. Nakonec víno stočíme do jednotlivých lahví.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy