REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vřesové víno

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept má kořeny v keltské lidové kuchyni. Víno se připravuje z vřesu, vody, cukru, muškátového oříšku, nového koření a citrónové šťávy.


Ingredience:
1 kgčerstvě natrhaného vřesu (horní část lodyh a květy)
4 lvody
4 hrnkycukru
1/4 hrnkucitrónové šťávy
1/4 lžičkymuškátového oříšku
1/4 lžičkynového koření

Postup:

1. Ve velkém hrnci svaříme vřes ve 4 l vody, dokud nezískáme silně obarvené thé
2. Odstavíme z ohně, přecedíme a vyluhované květy vyhodíme
3. Jakmile směs téměř zchladne, přidáme cukr, muškát, nové koření a citrónovou šťávu
4. Přelijeme do soudku a necháme na temném a chladném místě 6 měsíců kvasit
5. Nakonec víno přecedíme, naplníme do jednotlivých lahví a můžeme ho ihned podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy