REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višňové víno

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Víno připravené z vykvašených višní, vody a cukru.


Ingredience:
1,5 kgvišní
1,3 kgcukru
1,5 lvody

Postup:

1. Vyšně vymačkáme vařečkou v pětilitrové sklenici
2. Vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout a pak ji nalijeme na višně (můžeme přidat kvasinky)3. Necháme kvasit 6 týdnů
4. Stočíme z kalů do jiné nádoby a opět uzavřeme a necháme stát alespoň 4 týdny
5. Nakonec víno stočíme do lahví.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy