REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Víno z Aronie

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Temné rudé víno pikantní chuti, po roce zrání dostává neuvěřitelně skvělé aroma.


Ingredience:
plody aronie
Na 1 l šťávy z arónií:
450 gcukru
1 baleníkvasinkové kultury
špetka živné soli

Postup:

1. Plody rozemeleme, vylisujeme nejlépe na vinařském lisu a získanou šťávu necháme odkalit 2. Na litr šťávy přidáme 450 g cukru, zákvas čisté kvasinkové kultury (zákvas získáme přidáním kvasinkové kultury do menšího množství šťávy) a 0,16 g živné soli 3. Kvašení vína je bouřlivé a probíhá při teplotě 19-20 °C. 4. Víno z aronií pomalu kvasí, je třeba jej udržet v demižonech minimálně 6 měsíců
5. Nakonec víno podle chuti přisladíme
6. Aroniové víno musíme nechat ještě rok dozrát.

Poznámka:

Více o výrobě ovocných vín najdete zde: Výroba ovocných vín.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy