REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šalvějové víno

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Užívá se jako posilující nápoj nebo v kuchyni, kde toto víno dodává zajímavou příchuť masitým pokrmům, jejich šťávám a omáčkám.


Ingredience:
2-3 snítkyzelných listů šalvěje (Salvia officinalis)
nebo
10 gsušených šalvějových lístků
1 lkvalitného bílého vína

Postup:

1. Oprané, okapané, případně osušené listy šalvěje vložíme do čisté nádoby a zalijeme vínem, necháme je 1 týden louhovat, často, dobře uzavřenou sklenici, protřepeme
2. Víno přecedíme přes jemné sítko nebo přes čisté plátýnko a můžeme ho podávat nebo použít dle příslušných receptur.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy