REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžové víno – Saké

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Toto víno také dodává výbornou chuť nejrůznějším pokrmům. Je sladší a hustší než naše bílá vína. Používá se opravdu v hojné míře a je jednou z nejcharakterističtějších surovin japonské kuchyně. U nás lze nahradit sladším vínem, nikoliv však dezertním!


Ingredience:
3 kgkrystalového cukru
1 kgrýže
50 gdroždí
10 lvody
20 kshřebíčků
10 kskuliček nového koření
4 kscitrónů
3 kskousky zázvoru
1 lžičkatymiánu
1 lžičkapuškvorce
pár kousků celé skořice

Postup:

1. Rýži nasypeme do demižónu, zalijeme cukrem svařeným s cca 5 l vody
2. Doplníme polovinou zbylé vody, přidáme koření a nakonec přidáme na čtvrtky pokrájené citróny a rozdrobené droždí
3. Uzavřeme kvasnou zátkou a necháme v teple kvasit
4. Jakmile přejde bouřlivé kvašení, dolijeme vodou a necháme dokvasit
5. Zhruba po šesti týdnech stočíme z kalů do druhého demižonu a necháme ještě dokvasit asi měsíc.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy