REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostružinové víno

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí víno z ostružin, cukru a droždí.


Ingredience:
1 lostružin
2,5 lvody
1 hrstmalin
1,2 kgkrupicového cukru
10 gdroždí
sklenice o objemu 4 l

Postup:

1. Svaříme vodu s cukrem, jakmile se cukr rozpustí, necháme cukrový sirup vychladnout
2. Oprané ostružiny spolu s hrstí malin nasypeme do sklenice o objemu 4 l
3. Přidáme droždí a pak ostružiny zalijeme cukrovým sirupem tak, aby sahal do dvou třetin nádoby
4. Hrdlo sklenice zakryjeme celofánem, který propíchneme jehlou, aby mohl unikat vzduch a necháme kvasit v místnosti s běžnou pokojovou teplotou 6 týdnů (v teple)5. Pak víno přefiltrujeme přes čisté plátno a stočíme do jednotlivých sterilizovaných lahví
6. Dobře uzavřené skladujeme v chladu a temnu.

Poznámka:

Více: Výroba ovocných vín.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy