REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostružinové víno II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Víno z propasírovaných ostružin, koňaku, kvasinek, živné soli a cukru.


Ingredience:
5 lzralých ostružin
3 lvařící vody
1,5 kgcukru
1/4 lkoňaku
kultura kvasinek
živná sůl

Postup:

1. Zralé ostružiny zalijeme vařící vodou a necháme přes noc stát
2. Ostružiny pomačkáme, propasírujeme přes husté sítko, vlijeme do demižonu nebo větší sklenice
3. Přidáme kulturu kvasinek a živnou sůl, 500 g cukru, uzavřeme kvasnou zátkou a necháme v teple alespoň 3 týdny kvasit
4. Přidáme další 1 kg cukru, 1/4 l koňaku, uzavřeme a uložíme v chladu a temnu nejméně na 3 měsíce
5. Nakonec víno stočíme do lahví a necháme další 3 měsíce uležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy